YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ÇİKOLATALI BİSKÜVİ PASTASI

 
Selamlar arkadaşlar bloglardamı bir sorun bendemi bir sorun var anlamadım ,dün arkadaş listem silinmiş bugün elimden geldiğince toparlamaya çalıştım.İnşaAllah atladığım bir arkadaşım kalmamıştır.
Pembe Tatlar Aslıcığımın ev sahibi yaptığı etkinlik için bisküvi pastası yaptım.Bir taşla iki kuş vurdum,hem pastamı yaptım hemde kalan kremayla tatlımı tavsiye ederim .
Aslıdan aldığım tarifle bisküvinin kremasını yaptım,kalan kremayıda borcama döktüp soğuyunca şantiyle süsledim.Şimdi sıra tarifte tarifte.
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı margarin
4 yemek kaşığı kakao
1 paket pötibör bisküvi
Margarin hariç malzemelerle kremayı pişirdim,margarini ekleyip mikserle çırptım.Önce unla şekeri karıştırırsanız kremada topaklaşma olmaz.
Baton kalıbı stereç filmle kapladım,bir sıra pötibör bisküvi ,üzerine krema yaydım.Bu şekilde bisküvi bitene kadar devam ettim.Dolapta bir gece bekletip,ertesi gün şantiyle süsledim.





MİDYE POĞAÇA VE MİDYE TATLISI

MİDYE POĞAÇA VE MİDYE TATLISI P.D.Ç.S.E 47
Selamlar arkadaşlar ,şimdi sizlere tek hamurdan hem tatlı hemde tuzlu yapabileceğiniz bir tarif vermek istiyorum ,tatlıyı geçenlerde yapmıştım ,tuzlu olarakta bugün gelen misafirlerime yaptım.Kim yediyse tarifini istedi ,nasipse tatlısını bayramda yine yapıcağım.
Midye poğaçayı oktay ustada görmüştüm.Tatlıyıda geçen gün pembe tatlar aslıcım yapmıştı.Tarifi aslıdan kopyalayıp yayınlıyorum,yapım aşamalarınıda açıklayıcı bir şekilde resimlerle yayınlamış.Teşekkürler aslıcım.
Ben midye poğaçayı yaparken bir kısmını patatesli bir kısmınıda peynirli yaptım.Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.Tarifimi etkinliğin ev sahibi arkadaşım ferahın mutfağına gönderiyorum.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz
Şerbeti İçin
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
Hazırlanışı:İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın.
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin... Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin.
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın.



BROVNİ


BROVNİ VE P.D.Ç.S.E 47
Selamlar arkadaşlar cümlemize mutlu sağlıklı huzurlu bir hafta dilerim.Cumartesi günü brovni yaptım.Eğer sizde hazır brovnileri seviyorsanız mutlaka deneyin derim.Tarifimi etkinliğin evsahibi arkadaşım ferahın mutfağına gönderiyor kolaylıklaklar diliyorum.Brovnimin tarifini hanımiş arkadaşımın bloğunda görüp denedim.Brovninin püf noktası arkadaşlar çok fazla pişirmemek kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa yeterlidir.Şimdi sıra tarifimde arkadaşımdan kopyalayıp yayınlıyorum.
-1 adet orta boy yumurta
- 2/3 su bardağından biraz daha fazla şeker
- 1/2 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 2/3 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
Yumurta, şeker, sıvıyağ, süt bir müddet çırpılır. Daha sonra geri kalan kuru malzeme elenerek karışıma eklenir. Homojen bir şekilde karıştıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir. Ben fırın ısısını kendi fırınıma göre ayarladım,şimdi bana müsade evdeki yoğun istek üzerine mutfağa brovni yapmaya gidiyorum.Afiyet şeker olsun.