YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

KARINCA KEKİ

KARINCA KEKİ VE P.D.Ç.S.E 52
Selamlar arkadaşlar cümlemize hayırlı cumalar,cumamız mübarek olsun.Elma şekeri arkadaşımda görüp denediğim kekle geldim.Kekin görüntüsü çok hoş oldu.
Önce arkadaşımın tarifini ölçüleri azaltarak 18 cmlik kalıpta denedim,içinde yoğurt olduğu için nemli bir kek oldu ,her zaman pişirdiğim ısıda yaptığım halde dışı çok çabuk kızardı ve çok kabarmadı.
İkinci kez yaptığımda kendi kek tarifimle yoğurt yerine süt kullanarak fazla ölçüde yaptım ve daha düşük ısıda ortası delik klasik kek kalıbında pişirdiğimde güzel kabardı.Ama bu sefer üzerine puding yapıp dökemedim ,misafirim geldiği için.
Ben iki tarifide yayınlayım tercih size kalmış,önce arkadaşımın tarifi ölçülerini azaltarak yaptığım kekim.
2 yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
2/3 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paketten biraz az kabartma tozu
1,5 bardaktan biraz fazla un
avuç içi kadar pasta süsü
Yumurtayla ,şekeri çırptım.Sıvıları ekleyip çırpmaya devam ettim,en son un ile kabarma tozunu ilave edip biraz daha çırpıp mikseri bıraktım.Pasta süsünü ilave edip kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıba döktüm.Önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
Pudingi pişirip fazla soğutmdan kekin üzerine yaydım.Ben bu tarifi yapmaya başladığımdan beri hazır puding kullanmıyorum.İşte ev yapımı pudingim.
2,5 su bardağı süt
2yemek kaşığı dolusu nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
2-3 parça çikolata (bitter çikolata kullandım)
Sütle ,şekeri tencereye koydum arada sırada karıştırarak şeker eriyene dek ısıttım.Bir kase içinde biraz suyla kakaoyu ve nişastayı ezdim,ısınan süte ekledim.Koyulaşmaya başlayınca indirmeye çikolatayı ilave ettim ,çikolata eriyince ocaktan aldım.
Kekin üzerine yaydım puding soğumadan pasta süsünden serptim.Soğuyunca afiyetle yedik.

2.KEKİM
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağından biraz fazla un (ortalama)
1 paket kabartma tozu
Yumurta ve şekeri iyice çırptım,sıvıları ekledim.Biraz çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekledim.Bir avuç pasta süsünü ekleyip kaşıkla karıştırdım.Yağlanmış kalıba döktüm ,ısıtılmış fırında pişirdim.
Karınca kekimi etkinliğin evsahibi arkadaşım
lezzet trenine gönderiyor kolaylıklar diliyorum.Benden şimdilik bu kadar hoşçakalın....





BROVNİ


BROVNİ VE P.D.Ç.S.E 52
Selamlar arkadaşlar ,hepimize sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Zaman ne kadar hızlı geçiyor ,bir hafta olmuş tarif eklemeyeli hayat koşuşturmayla geçip gidiyor,arkama dönüp baktığımda ne yapmışımki diyorum.Neyse Allah sağık versin önemli olan o,brovni tarifimi hülya arkadaşımın sitesinde görüp denedim .
İlk yaptığımda tekli kalıplarda yaptım ikinci kez yaptığımda tekli kalıplarda yapmaya üşendim 18 cmlik kalıpta pişirdim,bana göre tekli kalıpta daha güzel oldu hem görünüş hem servis açısından .Şimdi sıra tarifte
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1/2 paket margarin ( eritilecek)
1 paket kakao
Yukarıdakileri malzemeleri çırptım bir su bardağı ayırdım.

2 yumurta
1,5 su bardağı un
1 vanilya
1 kabartma tozu
Önceden çırptığım sosa yumurta,un ,vanilin, kabartma tozu ekledim.Karışım biraz sulu olunca ben un miktarını 2 yemek kaşığı artırdım.Kalıplara koyup pişirdim ,sıcakken bir iki yerinden kürdanla delip sostan kaşıkla gezdirdim.Yumuşacık tekli brovnilerim çok çabuk tüketildi.
Brovnilerimi etkinliğin ev sahibi arkadaşım lezzet trenine gönderiyor kolaylıklar diliyorum.






KREM ŞOKOLA

KREM ŞOKOLA
Selamlar arkadaşlar cümlemize hayırlı cumalar Rabbim dualarımızı kabul etsin.
Bu tatlıyı yaptıktan sonra akşam yemeğinde sofraya getirdim,herkes tattıktan sonra tatlı nasıl olmuş dedim,niye soruyorsun der gibi yüzüme baktılar ,hazır pudingi almışın sütle karıştırmışın pişirmişin güzel dediler.
Kesinlikle hazır pudinglerle aynı lezzette ,ama katkı maddesiz evde yapılan içinde ne var olduğunu bilmidiğimiz lezzet.
Tarifi ,Sibelin kahvesi arkadaşımdan aldım,paylaşımdan dolayı teşekkür ederim.Kopyalayıp yayınlıyorum.
Malzemeler: (6-7 kase için)
5 su bardağı süt-
1 su bardağı toz şeker
1 Türk kahvesi fincanı su
4 dolu çorba kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
2,5 çorba kaşığı kakao
3-4 kare parça bitter çikolata ya da madlen
Üst süslemesi; - Damla çikolata, muz dilimleri, ince çekilmiş fındık, hindistan cevizi, vs..
Yapılışı:
1. Sütü şekerle birlikte tencereye alın, şeker eriyinceye kadar arada karıştırarak ısıtın.
2. Bir kase içine suyu koyun, nişastayı ekleyin ve eriyinceye kadar ezerek karıştırın. Daha sonra tenceredeki süte ekleyin.
3. Kakaoyu da tencereye ekleyin ve koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin (aklıma gelmişken; ben böyle karıştırarak tatlı ya da çorba pişirme süresini kitap okuyarak değerlendirmeye başladım, epey sayfa okunuyor:)
4. Kaynamasına yakın çikolatalarınızı ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın. Kaynayınca ocağı kapatın.
5. Tatlınızı güzel cam kaselerinize paylaştırın, biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Servis yaparken dilediğiniz şekilde süsleyin.
Bu tarif benim çok hoşuma gitti arkadaşlar çünkü bizim evde hazır pudingler sevilerek tüketiliyor ama bende artık mecbur kalmadıkça katkı maddeli hiç bir şey almak istemiyorum ,bir dahaki sefere tatlımı kakaosuz beyaz çikolatalı deneyeceğim ,şimdilik benden bu kadar sevgiyle kalın...



DOSTLUK BİLDİRİMİ

DOSTLUK BİLDİRİMİ
Selamlar arkadaşlar ,dost kelimesini her duyduğumda beni çok duygulandırır.Çok değerli blog arkadaşlarımdan bülbülün yeri arkadaşım beni dostluk bildirimi ile onurlandırdı çok teşekkür ederim arkadaşım .
Dostluk Bildirimin Kuralları;*
Dostluğumuzu ilan etmek için bir yazı yaz ve on arkadaş seç.
Onların bloglarını ziyaret et ve bilgi ver.
Her bir kişi on kişi seçmelidir.
Ödül yok, mühür yok.
*Sadece sevgimizin samimi bildirimi var.
Bende bu bildirimi.,
Ezginin mutfağı
arkadaşlarıma yolluyorum.



ÖDÜLÜM
Çok değerli arkadaşlarımdan mutfaktaki zaman ve ezginin mutfağı arkadaşlarım beni bu güzel ödüle layık görmüşler arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Sevdiklerimiz tarafından düşünülmek hele birde ödüle layık görülmek çok güzel bir duygu tekrar teşekkür ediyorum ,bende ödülü bütün blogcu arkadaşlarıma yolluyorum iyiki varsınız iyiki blog açıp sizleri tanımışım.



PANDİSPANYA NASIL YAPILIR

PANDİSPANYA YAPIMI
Selamlar arkadaşlar ,yorumcularım ve bazı blog dışındaki arkadaşlarım pandispanya yaptıklarını ama güzel kabarmadığını veya önce kabarıp sonra çöktüğü söyleyip senin pandispanyaların nasıl böyle kabarıyor ve öyle kalıyor diye sordular.
Bende nacizane dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım ,şu varki burada yazdığım bilgiler yıllardır araştırarak ve yap boz tekniğiyle öğrendiğim bilgiler ,pasta kursa gitme imkanım olmadı.
Benim her zaman güvenerek yaptığım klasik pandispanya tarifimi vereyim.18 cmlik kalıp için
3 yumurta
1 su bardağından biraz eksik toz şeker
1 su bardağından üç parmak kadar eksik un ,bardağın kalan kısmını nişastayla dolduruyorum
yarım paket kabartma tozu
yarım çay bardağı kadar sıcak süt
Önce yumurta aklarını bir tutam tuz ile biraz çırptım.Şekerin yarısınıda ekleyip kar haline getirdim.
Kalan şekerle ile yumurta sarılarını şeker eriyene dek iyice çırptım.Çırparken sıcak sütüde ilave ettim.Unu ,n,şastayı ve kabartma tozunu eleyerek ilave ettim.Çırpmaya devam ettim.En son yumurta aklarını tel çırpıcıyla veye spatulayla hangisi varsa ben bazen spatula bazende tel çırpcıyla çırpmadan yavaş yavaş yumurta aklarını söndürmeden yumurta sarılı karışıma yedirdim.
Kalıbımın dibine yağlı kağıt kesip koydum ,kalıbı yağlamadan hamuru kalıba boşalttım.Kürdan testiyle pişirdim.Tamamen sıfır yağlı bir pandispanya oluyor.
OVALEKSLİ PANDİSPANYA
Ovaleksli pandispanya daha pratik yapılıyor,bütün malzemeleri karıştırma kabına koydum.Yarım tatlı kaşığı kadar ovalekside ilave ettim,üç dakika yavaş üç -dört dakikada hızlı devirde mikserle karıştırdım.Aynı şekilde hazırladığım kalıba boşalttım ve pişirdim.
Arzu edersiniz pasta yerine çikolata soslu kek olarakta tüketebilirsiniz.
Benim pandispanya yaparken dikkat ettiğim püf noktalarım küçük ama önemli bilgiler.
1-Yumurtalar oda ısısında olmalı
2-Şeker ile yumurtayı çırparken şeker iyice eritilmeli
3-Kabartma tozu miktarı fazla,un ve nişasta miktarı az olmamalı yoksa kek kabarıp tekrar çöküyor.
4-Ben pandispanya piştikten sonra fırından alıp tel ızgara üzerinde ters çevirerek soğutuyorum böylece pandispanyamın formu bozulmuyor.
Benim paylaşacaklarım şimdilik bu kadar bir nebze faydam olduysa ne mutlu bana ,hoşçakalın..