YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ETÜT KURABİYELERİ

ETÜT KURABİYELERİ
Selamlar arkadaşlar hepinize sağlıklı huzurlu mutlu bir hafta diliyorum,geçenlerde yeğenimin okulda arkadaşları için yaptığım kurabiyelerim,aslında tatlı kurabiyelerim fok balığı kurabiyeleri olacaktı.Biraz kurabiye maceramdan bahsedeğim.
Hamuru yoğurdum şekil verdim pişirdim sonuç güzel oldu ama iş kaş bıyık yapmaya gelince işte orası biraz zor.Saat gecenin 11i benim halim kalmadı kurabiyeler sabaha yetişmesi lazım,önce ince sakin bir şekilde yavaş yavaş kurabiyelere kaş bıyık yapmaya başladım ama baktım bitecek gibi değil bende şırıngaya yok krema pompasında bahsetmiyorum bildiğimiz şırıngaya eritilmiş çikolatayı doldurup hızlı bir şekilde kurabiyeleri bitirdim.Demekki neymiş bu kurabiyeler kısıtlı zamanda yapılacak kurabiyeler değilmiş neyse ben artık tarife geçeyim tarif acemi şef esradan yapacak olanlara kolay gelsin.
250 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı-margarin de olur
1 su bardağı pudra şekeri-120 gr
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı alıyor)-1 su bardağı 135 gr.
1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
Damla çikolata
30-40 gr. çikotala-benmari usulü eritilecek
2-3 çorba kaşığı ekstra pudra şekeri
Margarini pudra şekeriyle karıştırdım,vanilin ve aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yaptım.Bir yemek kaşığı kadar hamurdan aldım yuvarladım oval şekli verdim parmağımla arka kısmına bastırdım (esram burada fotoğraflarla çok güzel anlatmış )daha sonra damla çikolatalarla göz ve ağız yaptım ,ısıtılmış fırında pişirdim.
Kurabiyeler pişince fırından aldım soğuyunca pudra şekerine batırdığım fırçayla kurabiyeleri biraz beyazlattım daha sonra eritilmiş çikolatayla kaş bıyık yapmaya çalıştım.
Bu kurabiyelerde yine aynı gün için yapıldı,sirkeli kurabiyeler ,şimdilik benden bu kadar hoşçakalın.



AYNI KALIPTA İKİ ÇEŞİT KEK

AYNI KALIPTA İKİ ÇEŞİT KEK
Selamlar arkadaşlar hepinize sağlıklı mutlu hafta sonları dilerim.Pratik tarifleri seviyorum bu kekte onlardan biri,kekin yarısını kakaolu yarısınıda kuru meyveli yaptım.Kek pamuk gibi bir kek oldu ,şimdi sıra tarifte ölçüler baton kalıba göredir.
2 yumurta
1/2 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kakao
yarım kabartma tozu
2,5 çay bardağı kadar un
Klasik kek hamuru şeklinde çırpılıp hazırlanır.Hamurun yarısına kakao yarısınıda kurutulmuş meyve eklenir.Yağlanmış kalıba boşaltılır kürdan testiyle pişirilir.
Kekimi P.D.Ç.S.E 54 gönderiyorum.



ÇARŞAF BÖREĞİ

ÇARŞAF BÖREĞİ
Selamlar arkadaşlar çarşaf böreğini bir kaç kere denedim ,ama istediğim lezzette yapamamıştım.Amaaa vazgeçmedim,ne demişler azmin elinden bir şey kurtulamaz.Eğer sizde deneyip yapamadıysanız bir kere bu tarifi deneyin,şimdi sıra böreğimizde işte malzemeler.
1 su bardağı ılık su
bir çimdik maya
biraz tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
un
Önce suyla mayayı ve tuzu karıştıralım,sıvıyağıda ekleyelim.Aldığı kadar unla ele yapışmayan bir hamur yapalım.4 veya 5 parçaya ayıralım.Yemek tabağı kadar açalım.Açtığımız hamurları koyacağımız tabağı veye tepsiyi biraz yağlıyalım.İlk hamuru tepsiye koyalım daha sonra hamurların aralarını yağlayarak üstüste dizelim.30 dk beklettikten sonra hamurları ters yüz edip en üsteki hamuru masasın üzerine yayılmış sofra bezinin üzerine alalım.
Kenarlarından yavaş yavaş hafif hafif arada bir çarşaf dalgalandırır gibi çekiştirerek açalım.Bu yöntemi acemi şef arkadaşımda görmüştüm.
Daha sonra yufkanın üzerine biraz sıvıyağ gezdirelim hazırladığımız iç harçtan hamurun üzerine gezdirelim.Örtünün kenarından tutarak hafifçe kaldırıp yufkayı rulo haline getirdim.Gül böreği şekli verip tepsiye dizelim.Yumurta sarısını biraz sıvıyağla karıştırıp,böreklerin üzerine sürelim.Isıtılmış fırında pişirelim.
Böreğimi P.D.Ç.S.E 54 ev sahibi arkadaşım
hayattan azıcıka gönderiyor kolaylık diliyorum.


KETE VE KOLAY TATLI


KETE VE KOLAY TATLI
Selamlar arkadaşlar ,hepimize sağlıklı ,huzurlu ,mutlu bir hafta diliyorum.Füsun arkadaşımızda görüp denedim keteyi,yaptığım ketelerin bir kısmını dondurucuya koydum bir hafta sonra çıkarıp ısıttığımda sanki yeni pişirmişim gibi tazecik oldular.Bana biraz yağı fazla geldi bir dahaki yapışımda yağı daha az kullanmayı düşünüyorum şimdi sıra tarifimizde.
500ml süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kurumaya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un
arasına
1 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağı
Margarini erittim ,içerisine sıvıyağı ekleyip soğumasını bekledim.
Ilık sütün içinde mayayı erittim.Daha sonra aldığı kadar unla yumuşak hamur yaptım.30 dk kadar dinlendirdim.Dinlenen hamuru altı parçaya ayırdım ,hamuru açabildiğim kadar açtım çokta ince olmasın,ilk yufkayı serdim ben 4- 5 kaşık yağla yağladım hamurları bir dahaki sefere 3 kaşık yağ kullanmayı düşünüyorum.
İlk yufkanın üzerini yağladıktan sonra ikinci yufkayı üzerine serdim. Onuda yağladıktan sonra üçüncü yufkayıda serip yağladım. Sağ ve sol kenarlarından içeri doğru biraz katladım.Daha sonra dört parmak eninde katlayarak hamuru dar uzun şekile getirdim.Buzdolabında yağ donana kadar beklettim.
Üç -dört parmak genişliğinde dilimledim.Parçaların üzerine biraz bastırarak incelttim çokta ezmedimki yağlar dışarı akmasın.Kimini peynirli kiminide sade şekilde bohça gibi katladım.
Tepsiye dizip elimle biraz düzelttim çatalla bir iki yerden delip üzerlerini biraz bastırdım yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında pişirdim.

PUDİNGLİ BİSKÜVİ
Ani gelen misafileriniz çok pratik bir o kadarda lezzetli pratik bir tarif,borcama pötibör bisküileri dizdim burada tarifini verdiğim süper lezzetli pudingimi pişiripi üzerine yaydım tatlımız hazır arzu edilirse üzeri istenen şekilde süslenir.
Tariflerimi P.D.Ç.S.E 53 ev sahibliğini yaptı arkadaşım gelibolu17 ye gönderiyor kolay gelsin diyorum.



MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK

MİLFÖY HAMURUNDAN AÇMA BÖREK
Selamlar arkadaşlar ,soğuk bir günden sıcacık merhabalar.Bu sene kış kendini İzmirde iyice gösterdi,kar yok sadece kuru soğuk ve yağmur var.
Bende bu soğuk günlerde çayın yanına güzel bir börek yapayım dedim,hamur açmayı pek beceremiyorum,geçenlerde blogcu arkadaşlarımın birinde gördüğüm çokta pratik olan milföy hamurundan börek yaptım.
Yapımı çok pratik herkesin yapabileceği riski olmayan bir tarif.İstediğiniz kadar milföy hamurunu dondurucudan çıkarın,oda ısısında çözülmesini bekleyin daha sonra unlanmış zeminde açabildiğiniz kadar açın.
İstediğiniz içten koyup rulo yapın ,isterseniz gül böreği isterseniz kol böreği şeklinde tepsiye dizin,ısıtılmış fırında pişirin.Tarif için
hayat binbirçeşni arkadaşıma teşekkürler.
Böreğimi
P.D.Ç.S.A 53 etkinliğine gönderiyorum.