YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

KARLI DAĞLAR PASTASI

Selamlar arkadaşlar Lezzet dergisinin sitesinden aldığım bir tarifi paylaşmak istiyorum ama öncelikle lezzet dergisine teşekkür etmek istiyorum.
Şubat ayında arkadaşıma Lezzet dergisi aldırmıştım sağolsun arkadaşım dergiyi almış ama dergiden hediye olarak verilen börek kitapçığı çıkmamıştı.
Lezzet dergisine mail yolladım börek kitapçığını evime kadar yolladılar kendilerine müşterilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Şimdi sıra pastamızda ben pastamı kabartma tozu dışındaki yazdığım ölçülerden biraz azaltarak yaptım.
Birde elimde beyaz çikolata olmadığı için hindistan cevizi kullandım.
5 yumurta
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
125 gr eritilmiş ılık margarin
2 nar
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Krema için
1 nar
1 su bardağı süt
1 paket kakaolu puding
Üzeri için
1 nar
2 paket kremşanti
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz çikolata
Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Yumurtaları bir kaba kırın. şekeri ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
Eritilmiş ılık margarin ve sütü ilave edin. Pirinç unu, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pütürsüz bir karışım olana kadar çırpın.
Hamuru yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırın ayarını 150 dereceye indirip 30 dakika daha pişirin. Keki fırından alıp kalıptar çıkarın. Soğumaya bırakın.
Krema için pudingi bir bardak süte ekleyip paketteki tarif gibi pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak ılındırın. Pastanın üzerini kaplamada kullanacağınız kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar mikserle çırpın. Buzdolabında 30 dakika bekletin.
Narları soyup tanelerini ayıklayın. Keki enine 3 eşit dilime kesin. Dilimlerin aralarına puding sürüp nar tanelerini serpiştirdikten sonra üst üste yerleştirin. Pastanın üzerini kremşanti ile kaplayıp nar taneleri ve beyaz çikolata ile süsleyin.
Pastamı paşasofram arkadaşıma gönderiyorum.


5 yorum:

  1. Ellerine saglik canim benim... Görüntü süper, eminim tadi ondan da sahanedir... Sevgilerimle, afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  2. Görüntüye bayıldım :))) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ne güzel görünüyor.eline saglik

    YanıtlaSil
  4. HANİFECİM BAHAR GELDİ ARTIK DAĞDAKİ KARLAR ERİYOR:)) ŞAKA BİR YANA HARİKA BİR PASTA OLMUŞ SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. pasta nefis görünüyor özellikle kekin dokusu çok hoş :)
    banada beklerim takipleşelim izleyicim olursanız mutlu olurum sevgiler...
    https://www.facebook.com/pages/ugurbocegimmutfagiblogspotcom/519225451431799

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler