YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

KUMPİR VE İNDİRİM FIRSATLARI



Selamlar arkadaşlar hepimize mutlu,sağlıklı ve huzurlu bir hafta dilerim.MaşaAllah bloglar cıvıl cıvıl içim açılıyor.
Geçenlerde eşim netteki indirim sitesinden bahsetti,bende bir inceleyim dedim
Grupfoni ve Grupanya adında iki site ve süper indirimler var ilk başta nedir bu siteler ne işe yarar gerçekmidir diye inceledim.İncelediğim kadarıyla sitenin çalışma şekli şu,firmasını tanıtmak isteyen iş yeri sahipleri bu firmalarla anlaşıp firmaların hizmetlerini süper indirimle satıyorlar.
Mükemmel bir sistem tanıtım için başka yerlere para ödemiyorlar tüketiciye süper indirim yapıyorlar yani hem satan hem kullanan kazanıyor,ben üye oldum size tavsiyem bir inceleyin.
Evet şimdi sıra kumpirde bende
Hümeyradan görüp denedim tarifi arkadaşımdan kopyalayıp yayınlıyorum.
Tarifi yaparsanız bendende bir iki fikir sizlere.
Benim gibi kumpiri çok fazla sevmiyorsanız küçük patates kullanın derim,birde iri patates kullanacaksanız önceden biraz haşlamakta fayda var fırında pişme süresi çok uzun oluyor. Birde ben lahana salatasından yapmadım.
2 Kocaman patates

1 Yemek kaşığı tereyağı

2 Su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Ketçap

Mayonez

Üst malzemeleri:

4 Yemek kaşığı süt mısır (konserve)

6-7 adet minick kornişon turşu

6-7 adet siyah zeytin (Varsa yeşil de doğrayın, evde yoktu, ben koymadım)

Rus salatası için:

4 Yemek kaşığı garnitür (konserve)

1 Yemek kaşığı mayonez

1 Yemek kaşığı yoğurt

2 Adet minik kornişon turşu

Lahana salatası için:

3 Yemek kaşığı doğranmış mor lahana (Kaynar suda 1-2 dk haşlanmış olacak)

Tuz

1 Yemek kaşığı mayonez

1 Yemek kaşığı yoğurt

1-2 Damla limon
Zaten malzemelerin çoğu hazır, bir kısmını hazırlamak da vakit almıyor. İlk önce patatesleri yıkayıp kurulayın, bıçakla bir iki yerinden bıçaklıyoruz ki içleri de kolay pişsin. Folyoya sarıp 200-250 derece arası fırında 1 saat kadar pişiriyoruz. İçi pişmiş mi diye bıçak sokar anlarsınız, pişmediyse az daha pişirin.Patatesi fırına atınca ıvır zıvırı hazırlamaya başlıyoruz. Turşuları ve zeytinleri doğruyoruz. Kaşarı rendeliyoruz.
Uyduruk rus salatamız için malzemeleri karıştırıyoruz, hazır. Yine lahana salatamız için lahanayı doğrayıp kaynayan suda haşlıyoruz. Ben cezvede haşlayıveriyorum, zaten azıcık lahana. Haşlarken tuzunu da atıyorum. Haşlandı mı 2-3 dk soğumasını bekleyip sonra diğer malzemelerini katıyorum mor lahana salatasının. Kısa sürede hazır oluyor.
Benden bu kadar arkadaşlar sevgiyle kalın.



DAMALI PASTA

Selamlar arkadaşlar bu gün pek sevinçliyim bloglarımız açıldı çok şükür İnşaAllah bir daha bu tür aksilikler tekrarlanmaz bir çok blogcanlar sayfalarını güncellediler,tekrar eski günlerimize dönmeye başladık.
Bende bu gün tatlı bir tarif yayınlayım dedim,daha öncede yapmıştım damalı pastayı servis açısından sorunlu bir pasta oluyor biraz dağılıyor fikir benden tercih sizden sevgili blogcanlar.
Ben bütün malzemeleri hazır kullandım işin kolayına kaçtım.
Susam çörekotu ablam resimlerlede pek güzel anlatmış damalı pastayı,bende sizleri ona yönlediriyor yapacak olanlara kolay gelsin diyorum.


SÜTLÜ TATLILAR VE YENİ BLOĞUM

Selamlar arkadaşlar yepyeni bir haftaya başlıyoruz yeni bir hafta yeni bir gün beni umutlandırır yeni haftada,yeni günde yeni güzellikler olacak diye düşünürüm,hepimize mutlu,sağlıklı ve huzurlu bir hafta dilerim. Bu gün sizlere yepyeni bloğumdan bahsetmek istiyorum,işin doğrusu worpressten blog almak daha doğrusu öğrenip yazmak çok zor geliyordu blogspottan biraz farklı kullanımı,belli bir saatten sonra yeniden bir şeyler öğrenmek zor geliyor, mesela eskiden kullanma kılavuzlarını ince ayrıntılarına kadar okuyan ben şimdi üstün körü bakar oldum. Neyse malum blogspotta problemlem bitecek gibi değil bende worpressten blog aldım yavaş yavaş kullanmaya başladım kimi zaman arkadaşlarıma sordum ama oğlum anlatmasa öğrenmem zordu.Bir iki eksiği var, blog listeme arkadaşlarımı ekliyeceğim ama nasıl yapıldığını bilmiyorum yakında onuda tamamlarım İnşaAllah. Beni yeni bloğumda yalnız bırakmazsınız değilmi:))))))) yeni bloğuma hepinizi beklerim arkadaşlar Hanifenin tarifleri Tarifimize geçelim artık değilmi,tatlımızın tarifi Umut sepeti Zelihadan aldım uzun bir süre oldu yapalı ben hindintan cevizini pek sevmediğim için pasta süslerinine ve kakaoya az bir kısmınıda renklendirdiğim hindistan cevizine buladım.
Tarifi Zelihadan kopyalayıp aktarıyorum
.
İşte malzemeler
yarım paket margarin

1 su bardağı un

2,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.

1 çay bardağı hindistan cevizi

Margarin ve unu tavaya alıp kavuruyoruz. (Ben çok fazla kavurmadım)İyice kavrulduktan sonra,süt,ve şekeri ekleyip pişiriyoruz. Piştikten sonra içerisine vanilya koyuyoruz. Eğer pürüzlü olursa mikserle pürüzsüz hale getiriyoruz. Bir gece veya 8-10 saat buzdolabında bekletiyoruz. Dolapta beklettiğimiz lokumdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucumuzda açıyoruz. Ortasına iri dövülmüş ceviz koyup kapatıyoruz ve yuvarlıyoruz.. Yuvarladığımız lokumları hindistan cevizine batırıp servis tabağına alıyoruz. Hoşçakalın.


Kadayıflı tatlı



Selamlar arkadaşlar elimde bir sürü tarif birikti Allahın izniyle hepsine yayınlayıp yerine yenilerini deneyim istiyorum.Geçen hafta yemeğe davetliydik bende tatlı yaptım,tatlı çok beğenilince benimde çok hoşuma gitti:)))))))
Şimdi sıra tarifimizde.
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
iri kıyılmış ceviz
Bir tas kadayıf(Kadayıfı poşet içinde dondurucuya koydum iyice donunca çıkardım poşeti elimle sıkıp kadayıfları çok kısa sürede kırdım)Yağsız tenecerede kadayıfı kavurdum.
ŞERBETİ İÇİN.
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1,2 damla limon suyu
Malzemelerle kulak memesinde hamur yaptım ,eğer sert hamur olursa biraz süt ve sıvıyağla hamuru toparlayabilirsiniz.
Ceviz ve kadayıfı karıştırdım,hamurdan cevizden büyük parçalar aldım avucumda açıp içine ceviz ve kadayıf karışımından doydum yuvarlayıp tepsiye dizdim elimle biraz bastırdım tepsiye dizip ısıtılmış fırında pişirdim.
Şerbeti hazırladım ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş tatlımın üzerine döktüm.
Afiyet şifa olsun.



KATMER POĞAÇA VE TUZLU KURABİYE

Selamlar arkadaşlar hepimize mutlu,sağlıklı hafta dilerim.

Günümde yaptığım ikramlıklardan katmer poğaça ve tuzlu kurabiye tariflerini sevgili Gülaydan aldım.

Katmer poğaça tarifi için tık tık

Tuzlu kurabiye tarifi için tık tık
Çok yakında görüşmek dileğiyle.



JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ


Selamlar arkadaşlar cumanız mübarek olsun,geçen günümde yaptığım yaptığım jöleli tavuk göğsü tarifimi vermek istiyorum.
1 lt süt
2çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1-2 minik parça damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
Kivi,vişne jölesi
Öncelikle jölelerin yarısını paketin üzerşndeki tarife göre hazırladım(Paketin çeyreğini sulandırıp kullanın yarısı fazla geliyor)
Margarin ve jöle dışındaki malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim,margarini ilave edip mikserle çırptım.
Silikon kalıplara biraz tavuk göğsü koydum üzerine jölelerden minik parçalar koydum tekrar tavuk göğsünden koydum dolapta bir gece dinlendirdikten sonra ertesi gün ters çevirip kalıptan çıkarıp servis yaptım.
afiyet şifa olsun.


AKRABALAR GÜNÜM

Selamlar arkadaşlar hepimize mutlu,sağlıklı ve huzurlu hafta sonu dilerim.Blogların kapatılmasıyla hepimiz sessizliğe büründük şükür yavaş yavaş hareketlenmeler başladı bloglarda,bende bir çok arkadaşım gibi değişik lezzetler yaptım fotoğraflarını çektim yayınlanmayı bekliyorlar.Tekrar bloglarımıza kaldığımız yerden devam diyorum. Geçen hafta salı günü akrabalar günü bizdeydi.Bende elimden geldiğince lezzetli tatlar yapmaya çalıştım. Sağlığım çok fazla yorulmama izin vermediği için,börek ve poğaçayı artı kurabiye önceden yapıp dondurucuya koydum.Börek olarak gül böreği yapmıştım ama tarifini daha önce verdiğim için fotoğraflamadım.Gün soframdaki lezzetlerin tariflerini Allahın izniyle en kısa zamanda yayınlayacağım. Jöleli tavuk göğsü Katmer poğaça Tuzlu kurabiye Şimdilik benden bu kadar sevgiyle kalın.