YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

PORTAKALLI İRMİK TATLISI

Selamlar arkadaşlar hepimize sağlıklı huzurlu güzel bir hafta sonu dilerim.Geçen gün markette selvanın muzlu,vanilyalı ve portakallı irmik çeşitlerini gördüm.Hemen deneyim dedim portakallısından aldım paketin üzerindeki tarifi uyguladım.
Özellikle sütlü tatlılarda güzel bir çeşit diye düşünüyorum.
Yalnız şeker miktarını azalmakta fayda var bana biraz fazla tatlı geldi.Birde ben üstüne tuzsuz fıstık dizdim.
Selvanın sitesinden tarifi aynen yayınlıyorum.
•Hamur için:
3 yumurta
•1.5 su bardağı şeker
•1 su bardağı yoğurt
•2 çay bardağı ayçiçek yağı
•1 su bardağı portakallı irmik
•1.5 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
•Şerbet için:
•3.5 su bardağı şeker
•4 su bardağı su
•1 yemek kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yumurta ve şekeri beyaz köpük kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. İçerisine yoğurt ve yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. İrmik, un ve kabartma tozunu da ilave ederek akışkan bir hamur elde edin. Yağladığınız tepsiye hamuru dökerek önceden ısıtılmış fırında 170 C'de yaklaşık 40 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.(Ben pişirme süresini kendi fırınımın ısısına göre ayarladım)
Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkardığınız tatlıya bir iki dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbetinizi dökerek, şerbeti çekmesi için bekleyin. Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra tatlınızı servis yapın.


GÖNLÜ HOŞ


Selamlar arkadaşlar bu günkü tarifimi keyfli tadlar arkadaşımdan aldım ve çok beğendim oldukça uzun bir süre oldu yapalı bu yüzden yapım aşamasındaki püf noktalarını unuttum ama Allahın izniyle yeniden yapacağım.Güzel tarif için arkadaşıma teşekkür ediyor tarifi aynen yayınlıyorum.
Malzemeler
4 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için 1 su bardağı meyve suyu veya süt
Kreması
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 fincan şeker
1 kg süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Çikolata sos
Yapılışı
Yumurtalar şeker ile köpürene kadar çırpılır.
Diğer malzemelerde ilave edilerek kek hamuru hazırlanır. Dikdörtgen cam bir tepsiye dökülerek 180 dereye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Diğer taraftan bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı un kavrulur. Karıştırılarak süt ilave edilir. Bir su bardağı un daha eklenip şeker ve vanilya da konarak krema yapılır.
Krema soğutulur ve 1 paket krem şanti eklenerek mikserle 5 dk çırpılır.
Soğuyan kek 1 su bardağı süt veya meyva suyu ile ıslatılır.
Krema kekin üzerine dökülür.
En üste de çikolata sos yapılır. İstenilen malzeme ile süslenir.Ben hazır çikolata sosu kullanmıyorum arkadaşlar sürekli kullandığım ve çok memnun olduğum çikolata sos tarifim için tık tık