YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

EV YAPIMI NEFİS DÖNER



Selamlar arkadaşlar bir süre önce becerekli bacım Cahidemden aldığım döneri yaptım biz ailecek çok beğendik tarifi aynen kopyalıyorum...
  • 1 kg. dana antrikot veya koyunun but kısmından
  • 150 gr. kuyruk yağı(Ben kuyruk yağı yerine sıvıyağ kullandım
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber,tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
  • Ben yeni bahar ve pul biber kullanmadım.
Döner nasıl yapılır?
  • Etinizi kasaba ince olarak dilimletin.
  • Bir kaba soğanı rendenin ince gözünden rendeleyin.
  • Zeytinyağı, yoğurt ve baharatlarıda ekleyip karıştırın. Bu aşamada kesinlikle tuz atmayın ki et sertleşmesin.
  • Dilim halindeki etleri bu karışıma bulayın. Her yerine bu sostan bulaşması için elinizle yoğurur gibi yapın ve aynı kabın içinde bırakın.
  • Üzerine strech film gerip, bir gece buzdulabında bekletin.
  • Ertesi gün sabah, ben orta boy şeffaf çöp poşetlerinden kullandım. Bu poşetin alt kısmını kesip açın.
  • Terbiye edilmiş eti, aralarına tuz serperek uzunlamasına dizin.
  • Sıkıca rulo şeklinde sarın.
  • Ya 3 saat kadar dondurucuda bekletip daha sonra, veya ne zaman pişirecekseniz 1 saat önceden dışarı çıkarıp ince ince dilimleyin.Fakat hepsini birden dilimlemeyin. Pişireceğiniz kadarını kesin. Çok miktarda tavaya koyarsanız sulanıyor özelliğini kaybediyor.
  • Kuyruk yağını küçük doğrayın.Eti kaç seferde pişirecekseniz o kadar parçaya ayırın ve her bölümü pişirmeden bir parça doğranmış kuyruk yağını atıp kızartın. Daha sonra eti atıp yüksek ısıda kızarana kadar pişirin.
  • Mayalı tarifide uzun bir zaman önce yapmıştım tarif yine sevgili Cahidemden,hepinize gönlünüzce geçireceğiniz mutlu hafta sonu dilerim.



DENİZLİ PAMUKKALE

Selamlar arkadaşlar iki ay kadar önce Denizliye gittik......
Pamukkaledeki Travertenleri merak ediyorduk gezdik gördük şimdi sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.
Travertenlerin önünde güzel bir göl vardı göldeki yeşil başlı ördek ilgimizi çekti.

Burasıda Travertenlerin üst bölümündeki tarihi eserden bir resim sahne bölümünde restarosyon çalışmaları vardı.


JÖLELİ TAVUK GÖĞSÜ


Selamlar arkadaşlar cümlemize hayırlı bir hafta dilerim.Facebookta bir arkadaşımın paylaştığı linke bir göz atın derim yaz geliyor geleceğimiz çocuklarımızla ilgili çok güzel bilgiler var.
Muhallebiyi çilekli ve jöleli yapmıştım yaklaşık bir ay kadar önce size tavsiyem ya tatlıyı tek kişilik kalıplarda yapın yada servis ederken parçalanmaması için kivi gibi dilimlli meyve kullanın.

Buradaki tavuk göğsü tarifini biraz azaltarak yaptım dikdörtgen borcama döktüm.
Biraz bekletip dilimlenmiş çilekleri dizdim üzerine jöle döktüm.Afiyet şifa olsun
.


KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Rabbim duası kabul olan kullarından eylesin cümlemizin Kandili mübarek olsun


LİMONATA


Selamlar arkadaşlar sıcaklar kendini göstermeye başladı bizim evdede soğuk içecekler tüketilmeye başlandı, ne yazıkki hazır satılan meşrubatlar en gözde olanlar bende evde limonata yapıp hazır içeceklerin bir nebze olsun önüne geçeyim dedim.
Nedendir bilmem dışarıdan alınan gıdalar özellikle çocuklara cazip gelir evdekiler limonatayı beğenince pek bir memnun oldum:))))))
Allahın izniyle bundan sonra sık sık yapacağım.
Doyumluk arkadaşımdan aldığım tarifle yaptım nane eklemeden hazırladım yapacak olanlara afiyet şifa olsun.


3orta boy limon

2 yaprak nane

1,5 su bardağı toz şeker(kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

1 lt su

yapılışı:


  • Limonlar iyice yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla bir kabın içine rendelenir. Rendelerken sadece sarı tarafını rendelemeye dikkat edelim.

  • Rendelediğimiz kabukların üzerine şeker ve nane yapraklarını katıp, elimizle bir güzel ovalım şekerle limon kabukları iyice birbirine bütünleşin ve aroma artsın.

  • Kabuklarını aldığımız limonları, limon sıkacağı ile sıkıp suyunu bu karışımın içine dökelim.Üzerine tekrar 1 lt suyuda katıp vaktiniz varsa 1 gece beklesin vaktiniz yoksa 2-3 saat bekletin.

  • Bekleyen limon karışımını daha sonra plastik tel süzgeçle süzün