YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

MERCİMEK KÖFTESİ


Selamlar arkadaşlar mercimek köftesini şimdiye kadar bir kaç kez yemiş ama kendim hiç yapmamıştım bende bir deneyim dedim hem bereketli hemde kolay bir lezzet,uzun zaman önce nette biraz araştırma yapmıştım çok değerli blogcu arkadaşlarımın birinden köfte tarifini bilgisayarın not defterine hapur blogspot diye kaydetmiştim geçenlerde tarifi yaptım çok güzel oldu blogcu arkadaşımın adresini vermek için neti araştırdım ama adresi eksik almış olacağımki bulamadım kendisi yorum yazarsa seve seve linkini veririm.
Şimdi sıra tarifimizde.....
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 demet yeşil soğan
1 adet kuru soğan
4 su bardağı su
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvıyağ
5 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak marrgarin ile öldürün.
Soğanın içine salçayıda ilave edin ve ocaktan alın.
Mercimeği 4 su bardağı su ile haşlayın.
Mercimekler renk değiştirip suyunu çekince üzerine ince bulguru ekleyip karıştırın.
Mercimek ve bulguru tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 20 dk. demlenmeye bırakın.
Diğer yandan yeşil soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.
Yeşilliklerle birlikle mercimek ve bulguru iyice karıştırın.
Köfte şeklini verin ve limon ile servis edin.
Ben damak tadımıza göre yukarıdaki baharatlardan biraz azaltarak kullandım.



KONVEKSİYON FIRINIM VE FIRINDA YAPTIKLARIM


Selamlar arkadaşlar soğuk bir kış gününden merhabalar,soğuk diyorum ama benim için hiç mahzuru yok kış mevsimini çok seviyorum genelde arkadaşlarım ilkbahar gelince sevinir bende sonbahar gelince kışın habercisi olduğu için pek mutlu olurum...
Sevgili Yeşimde gördüğüm konveksiyon fırından aldım hepsi buradadan sinbonun 1300 walt olanından, fırınım geldiğinde çarçabuk denemelere başladım önce soslu tavuk yaptım çok şaşırtıcıki ne duman nede buhar ben daha önce tavuk ızgarayı elektrikli ızgarada yapardım ama sonrasında yaptığım temizlik beni çok yorardı....
Dünde fırınımda kek yaptım önceden fırını ısıtmak yok 12-15 dkda kek pişti geniş kalıbta yapıldığı zaman içinin pişmeyeceğini duymuştum bende minik kağıt kalıblarda brovni tarifimle yaptım.
Lafın kısası arkadaşlar şimdiye kadar yaptığım tariflerle (patates kızartması hariç)çok memnunum.Yanlış bilgilendirmeyim patatesleri güzel kızarttı ama benim damak tadım yağda kızartmaya alışık olduğu için biraz yadırgadım,birde Yeşimin tarifiyle deneyeceğim.
Denemelere Allahın izniyle devam...


BROVNİ

Selamlar arkadaşlar hepimize mutlu,huzurlu,bol rızıklı bir hafta dilerim....Bizim ev halkının benim alışkanlığımın aksine kahvaltı alışkanlığı pek yoktur daha ziyade kek,kurabiye tercih edilir en çokta brovni......bende çok sık brovni yaparım denediğim tariflerimin sayısını hatırlamıyorum son zamanlarda çok sık yaptığım brovni tarifi sevgili Emelden...Tarifi aynen yayınlıyorum.
MALZEMELER:
- 5 TANE YUMURTA,
- 250 gr. SÜT,
- 250 gr. SIVI YAĞ,
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. UN,
- 1 PAKET KABARTMA TOZU,
- 1 PAKET VANİLYA,
- 3-4 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
, SOSU İÇİN:
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. SÜT,
- 125 gr. SIVI YAĞ,
- 2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
, ÜZERİ İÇİN:
- 1 PAKET KREM ŞANTİ + 1 BARDAK SÜT
( YA DA KAYMAKLI DONDURMA, YADA KAYMAK)
HAZIRLANIŞI:
- Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 - 10 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü ekleyin. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ve kakaoyu eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.
- Margarinle yağlanmış borcama kek harcınızı dökün ( tepsiniz resimdeki tepsi boyutlarında olmalı.Daha küçük ya da daha büyük olmaz) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırınınızın alt kısmında 45- 50 dakika pişirin.(Ben arkadaşımdan daha küçük tepsi kullandım ve yarım ölçüden yaptım,yukarıdaki resim benim tepsi min fotosudur.)
- Diğer taraftan kekin sosu için; sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu derin bir tencereye koyun. Sosu karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra keki resimdeki gibi kare kare dilimleyip sıcak sosu keke gezdire gezdire dökün.
- Üzeri için; 1 bardak soğuk sütle kremşantiyi çırpın. Tercihe göre kaymaklı dondurma yada kaymakla da servis etmeniz mümkün. Kekiniz soğuduktan sonra kremayı üzerine sıkıp servis edebilirsiniz.