YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ERİK MARMELATI


Hayırlı cumalar arkadaşlar cumamız mübarek olsun....
Kış zamanı erik marmelatı nerde çıktı diyeceksiniz marmelatlı pasta yaptım pastadan önce marmeladı paylaşmak daha yerinde olur diye düşündüm,yaz bitmeden erik alıp marmelatı yapmıştım gerçi pazarda hala kırmızı erik var yaz sebze meyveleri tezgahlardan kalkmadan yaz gelecek gibi görünüyor...
Ben artık mevsiminde olmayan sebze ve meyveleri almıyorum arz talep meselesi diye düşünüyorum bizler bilinçli tüketici olursak bizlere kaliteli ürünler sunulacak diye düşünüyorum..
Erik marmelatını Oktay ustadan almıştım ben tarifi yaparken dalgınlıkla biraz değiştirdim ama sonuç güzel oldu şu anda dolapta bir kavanoz marmelat var pasta ve kurabiyeye çok yakışıyor.
Gelecek yaz nasipse marmelat çeşidini artırmayı düşünüyorum kışın organik lezzetler pek hoş oluyor...
Oktay ustanın yaptığı ölçülerle yazıyorum ben genellikle ilk denememde tariflerin ölçülerini azaltarak yaparım...
Tarifimiz şöyle....
3,5 kilo çekirdeği çıkarılmış kırmızı erik(çekirdeği çıkarıldıktan sonra verilen kilo ölçüsünde olmalıymış ben ölçülere çok fazla uymadım.Bu tür tariflerde az buçuk oynama yapılabilir diye düşünüyorum)
3,5 kilo toz şeker(bence biraz azaltılabilir)
2 limon
2 litre su
Geniş bir tencereye çekirdeksiz erikleri alın aynı hizaya gelicek kadar su ekleyin pişmeye bırakın.Piştikten sonra parçalıyıcıyla püre yapın.
Şekeri ekleyin kaynamaya başlayınca altını kısın şekerle beraber 15-20 dk kaynatın limon suyu ilave edin 5 dk daha kaynatın soğuduktan sonra kavanozlara boşaltın.
Ben dalgınlıkla şeker,erik ve suyu bir arada tencereye koydum dediğim gibi lezzetinde bir soru olmadı...
Oktay ustanın marmelat yapımını seyretmek isterseniz tık tık...



2 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Adsız5.10.15

    Şekeri fazla gibi biraz

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler