YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

HAŞHAŞLI TATLI


Hayırlı güzel bir hafta olsun hepimize İnşaAllah...Tatlımın tarifini Birsenceden aldım tatlıyı çok iyi pişirmek gerekiyor ben tatlımın rengi kızarınca güzel pişmiştir diye düşündüm ama tadı hafif hamurlu geldi..
4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 paket haşhaş(90-100 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Şerbet Malzemesi İçin:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 tutam tuz
Şerbeti için şeker,su,tuz ve limonu 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.......
Bir çukur kasede yumurta ve şekeri çırpıp içine yoğurt,sıvıyağ, ve haşhaşı koyup karıştıralım.İyice karışınca un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip son kez karıştıralım......
Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.Isıtılmış fırında iyice kızartalım.Fırından çıkınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim bir kenarda soğuyup şerbetini çekmesini bekleyelim.
Tarifi kendi yaptığım şekilde arkadaşımdan kopyalıyorum....
Yapacak olan arkadaşlara afiyet olsun....



7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor... bendede biraz haşhaş var bu tatlıyla değerlendiriyim bari

    YanıtlaSil
  2. Cok severim, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim
    hashas hamur isine uyacak tipde

    tarif harika

    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir tatlı, hem hafif hem lezzetli ellerine sağlık. güzel bir hafta dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş canım ellerine sağlık.güzel bir hafta diliyorum.öptüm.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım
    olsada yesek şimdi ne güzel olur :))
    uzun zaman oldu tatlı yapmayalı
    kocaman sevgilerimi gönderiyorum güzel yorumların için teşekkürler çok şükür iyiyim artık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler