ALLAHIM GÖNLÜMÜZDE OLANI HAKKIMIZDA HAYIRLI EYLE,HAKKIMIZDA HAYIRLI OLANA GÖNLÜMÜZÜ RAZI EYLE …

GALETA UNLU TATLI



Selamlar arkadaşlar galeta unlu tatlımı defalarca yapmama rağmen yayınlamak bu güne kısmet oldu..Bu tatlıyı ablamda yemiştim kremasız olarak...Bende nette bir araştırma yaptım daha sonra derleme yaparak kendi ölçülerimle yine kendi krema tarifimle dikdörtgen borcamda hem kendi günümde hem arkadaşımın gününe ve akrabalar gününde görümcemin kızına yaptım...
Kısacası pek sevilen ve talep gören bir tatlıdır kendisi:)))))
MALZEMELER......
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker(yarım bardakta olur)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu(ben bayat ekmekleri küçük parçalara bölüp kurutuyorum rondodan geçirip un haline getiriyorum yani ev usulü galeta unumu kullandım)
1 su bardağa yakın dövülmüş ceviz içi
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket +bir çimdik kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz krem şanti
İlk önce şerbet için su ve şekeri tencere koyup koyu olmayan şurup hazırladım......Koyu olmaması için şerbet kaynamaya başladıktan 7-8 dk sonra ocağı kapattım soğumaya bıraktım.....
Tatlımızın hamuru için yumurta ve şekeri köpürene dek iyice çırptım,yağı ilave edip çok az çırptım kalan malzemeleride ilave edip hamuru hazırladım yağladığım dikdörtgen borcama döktüm ısıtılmış fırında pişirdim......
Tatlıyı fırından aldıktan 5-10 dk sonra şurubu kaşık kaşık tatlının üzerine gezdirdim...
Krema için Un,nişasta ve şekeri kuru olarak tencerede karıştırdım sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirdim....
10-15 dakika sonra toz şantiyi muhallebinin içine koydum mikserle güzelce çırptım......Kremayı bekletirken sık sık karıştırdımki kabuk tutmasın akıcı kıvamda olsun...Kremayı tatlının üzerine yaydım dolapta 4-5 saat dinlendirdim..
Afiyet olsun...
Hepimize mutlu,huzurlu hafta sonu dilerim..


16 yorum:

  1. Daha nemek nasp olmadi ama hep aklimda,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. harikasin canim....süper olmus...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel ve leziz görünüyorr mutlaka denemel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Sizin bu tatlının kek hamuruna ilave ,ben birde hindistan cevizi koyuyorum.Nefis oluyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi hep yapmak istemişimdir. Hiç fırsat olmadı elinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. enfes olmuş canım.ellerine sağlık.güzel bir akşam diliyorum.öperimm.

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık harika olmuş evde yapılmış galete unu fikride süper tebrik ederim
    bildiğimiz kıbrıs tatlısı sanırım bu sadece hindistan cevizi var ilaveten
    öyled edeneyin derim ben harika oluyor çünkü

    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar candan yorumlarınız çok teşekkürler,aslında tarifin içinde hindistan cevizi var ama benim hindistan ceviziyle aram yok o yüzden koymadım..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım çok güzel ve hafif bir tatlı olmuş belli..
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  10. Çok seviyorum bu tatlıyı. Harika oluyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Eltim yapmış çok beğenmiş. Mutlaka yap dedi. En yakın zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. HANİFECİM ELLERİNE SAĞLIK CANIM
    MUHTEŞEM
    ALDIM ARAMA CANIM
    :))

    YanıtlaSil
  13. Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Adsız13.11.12

    bu tatlının asıl adı ''rum tatlısıdır'' sizin tarifte ufak değişiklikler yapılmış gibi sanki:)) ben sık sık yaparım ve beğenmeyen olmadı hiç.harika bir lezzet.

    YanıtlaSil
  15. ben de komşumdan tarifini alıp denedim
    heralde bugune kadar şerbetli olarak yediğim en hafif tatlı diyebilirim
    mutlaka denemeli herkes

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler