YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ET YEMEĞİ


Mutlu bir hafta dilerim hepinizin bildiği gibi bloglarımızın ara yüzü değişti bende geçenlerde tarifleri düzenlerken bu canım tarifin yayını bozdum...
Tekrar yayınlayıp yayınlamama konusunda kararsız kaldım ama bloğum artık benim için öyle bir hale geldiki artık tariflerimi deftere not almıyorum tariflere bakmam gerektiği zaman bloğumdan yararlanıyorum Allah muhafaza nete bir şey olmasın ne yaparım bilemem o zaman hafızama kuvvet....
Neyse çok uzatmadan yemeğime geçeyim...
Yemeğin yapımı oldukça kolay sevgili Melihadan kopyalayıp yayınlıyorum arkadaşıma paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum...
500 gr dana veya kuzu eti
1 orta boy soğan
2 patates
2 diş sarımsak(ben koymadım)
1 silme yk domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası(biber yerine domates salçasını fazla kullandım)
2 tatlı kaşı limon suyu
2 yk süt
Karabiber,tuz
Sıvıyağ
Su
Hazırlanışı :
Yağ kızdırlır ve altını kısmadan harlı ateşte kuşbası doğranmış et ve iri doğranmış soğan,etlerin suyunu salmasına izin vermeden birkaç dakika kavrulur.( et suyunu bırakmadan ince bir kabuk oluşmalı ki yumuşak kalsın )
Soğan etin içinden çıkartılır ve kenara ayrılır çünkü bir daha kullanılmayacak.
Limon suyu,süt ve 1 su bardağı sıcak ( mutlaka sıcak su olmalı )etin içine ilave edilip kısıka ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.( Etin yumuşaması için )
Salçası yeterince sıcak suyla karıştırılıp ( su sıcak olmalıki et sertleşmesin )etin üzerine dökülür.
Küçük doğradığımız sarımsak ve karabiberde ilave edilir.
Kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirilir. Suyu yeterli gelmezse sıcak olarak ilave edilebilir.
Patatesler küp küp doğranır ve kızartılır.
Kızartılan patates bir kağıt peçetenin üzerine alınıp fazla yağı alınır.
Pişen etimizi ocaktan aldıktan hemen sonra patatesler ve tuzu içine ilave edilir ve yavaşça karıştırlır.(Ben patatesleri etin içine ilave etmedim)
Hemen servis edilmeyecekse patatesler içinde çok yumuşar.Bu yüzden servis etmeden az önce eti eğer soğumuşsa ısıtıp,( patatesleri yeni kızarmış olmalı )içine karıştırıp çok az karıştırıp servis edilmeli..
Yapacak olanlara kolaylıklar dilerim...


9 yorum:

  1. Kurban bayramına az kaldı et yemekleri menümüzü geliştiricez pratik bilgiler de çok önemli paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim et yanında kızartmayı. zararlı olabilir ama tadı çok güzel oluyor :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. kurban öncesi güzel bir tarif vermişsin,limon suyu ilginç geldi,
    eline sağlık arkadaşım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı akşamlar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Bir etcil olarak bayilirim .ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  6. nefis olmus canim
    ellerine saglik
    :-))

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım,
    Geçmiş olsun ziyaretin için çok teşekkürler.
    Bugün teşekkür ziyaretleri yapıyorum,daha sonra yine gelicem inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir tarif, eminim çok lezzetli olmuştur.
    Ellerinize sağlık..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. hanifecim nasılsın.
    ellerine sağlık harika lezzet.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler