YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

VİŞNE SULU PEMBE BEZELER


Yeni bir hafta yeni umutlar demek hepimizin umut ettiklerinin hayırlısıyla gerçekleşmesi dileğiyle....
Yumurta aklarını değerlendirmenin yollarından biride beze yapmak...
Bir kaç çeşidi var beze yapmanın çok kısık ocak üzerinde veya yalnızca çırparak....
Ben bezelerimi miksere kuvvet deyip çırparak yaptım..
Vişne suyu ekleyerek hem bezeleri renklendirdim hemde mayhoş lezzette bezeler elde ettim.. 
Bezelerimi nasıl yapmışım bir bakalım...
2 yumurta akı
5-6 yemek kaşığı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız azaltabilirsiniz özellikle vişne suyu ekleyince fazla tatlı olabiliyor)
bir çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım çay bardağı kadar hafif koyu vişne suyu(Benim biraz sulu yaptığım reçelim vardı göz kararı onu kullandım )
Öncelikle kuru ve temiz kaba yumurta aklarını koydum çırpmaya başladım yumurta akları köpüklenmeye başlayınca şekeri ilave ettim daha sonra limon suyu ve tuzuda koydum...
Yumurta akları iyice koyulaşınca bir kısmını krema sıkacağına koyup tepsiye sıktım kalan aklara çok sulu olmayan vişne suyundan ilave ettim ve çırpmaya devam ettim.....
Daha sonra pembe aklarıda krema sıkacağıyla tepsiye sıktım...
Bence işin en sıkıcı kısmına geldi sıra fırına koyup beklemek  her fırının ısısı farklı olduğu için kesin bir ölçü vermek zor....
Yaklaşık 100 derece civarında kuruyana kadar fırında tuttum...
Afiyet şifa olsun...


9 yorum:

  1. Merhabalar, renkler ne kadar güzel, çok şık bir sunum ayrıca leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. hiç beze yapmadım seninkiler de güzel görünüyor tatlım eline emeğine sağlık sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  3. Ya vişne suyunu koyunca sulanmadımı,çok merak ettim..bayılırım bezeye,hiç bir yumurta akını atmam,hemen beze yaparım..ama hiç meyva suyu kullanmadım..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurşencim vişne suyunu çırparak azar azar eklediğim için kıvamını bozmadı eklediğim zaman sulansada kendini toparladı...

      Sil
  4. Bezeler harika görünüyor ellerine sağlık.Tarifleriniz bloğunuz çok güzel

    YanıtlaSil
  5. ziyareti iyade edeyim dedim bezelere bayıldım çilek yada farklı meyve sularıylada yapılabilir sanırım buloğunu sevdim sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ne zaman beze yapsam hep hayal kırıklığı yaşadım.şimdi bunları görünce yapma duygum yeniden depreşti.kilomu da bugün tartıda gördüm iyice coştum.kimse duymasın 102 ne dersiniz yine de beze yapayım mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kilolarla nasıl başedeceğiniz bende bilmiyorum ama yemedende olmuyor sağlık olsun ne yapalım bizde tadımlık yeriz:=

      Sil
  7. vişne suyu çok iyi fikirmiş deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler