YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

KÖSTEBEK PASTA

Selamlar arkadaşlar çok soğuk bir günden sevgiler...İster soğuk olsun ister sıcak olsun sağlık olsun huzur olsun önemli olan bu...
Soğuk bir günde çok uzaktan Kanadadan sımsıcak sesiyle içimi ısıttı sevgili Hale...Genelde yeni tanıştığımız kişilerle alışana kadar yabancılık hissederiz.....Haleyle konuşurken sanki çok uzun bir süreden beri tanıyormuşumda konuşmak şimdiye kısmetmiş,sesindeki samimiyet sıcakkanlılık böyle hissettim...
Burayı tıklarsanız hemşehrim Haleyi daha yakından tanırsınız...
Kim demiş burası sanal alem diye bence dışarıda yaşadığımız hayat kadar canlı.....
Geçelim köstebek pastamıza benim kendisiyle oldum olası aram iyi olmadı evdekilerde benim tam tersim ben pek yemesemde ev halkı için sık sık yapar oldum.
Pastamı 26 cmlik kalıpta pişirdim...
4 yumurta
1 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 su bardağından biraz fazla süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paketten biraz fazla kabartma tozu
3 su bardağı kadar un
3 yemek kaşığı kakao
1 poşet şanti
1 bardaktan biraz az süt
Yumurta ve şekeri iyice çırptım...Süt,sıvıyağı ilave ettim çok az karıştırdım un,kabartma tozu ve kakao ekleyip tekrar çırptım yağlanmış kalıba boşalttım ısıtılmış fırında pişirdim..
Kek soğuyunca kaşıkla içinden oydum çıkan parçaları rondodan geçirdim önceden hazırladığım dolapta beklettiğim şantiyi kekin içindeki boşluğa yaydım...
Rondodan geçirdiğim kek parçalarıyla şantinin üzerini kapladım..
*Ben tembellik yaptığım için şanti kullandım bir poşet az geliyor şanti miktarını artırırsanız veya buradaki kremayı kullanırsanız sonuç daha güzel olur....
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum.


ON DAKİKA KURABİYESİ



Hayırlı Cumalar arkadaşlar,daha öncede söylediğim gibi bizim evde kahvaltı pek yapılmadığı için onun yerine daha çok hamur işleri tüketilir sabahları.....
Sevgili Reyyanda pratik kurabiyeleri görünce bende denedim arkadaşıma paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum...
Tarifimiz nasılmış bir bakalım...
2 yumurta
1/3 su bardağı sıvıyağ(ben yarım su bardağı kullandım)
1/2 su bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 bardak un
1 avuç kadar damla çikolata
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi çırpma kabına alıp çatalla karıştırın.(ben önce şekerle yumurtayı karıştırdım)
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Karışımdan birer kaşık alıp yağlı kağıdın üzerine yuvarlak şekilde dökün.(tatlı kaşığı kullanırsanız daha iyi olur kurabiyeler hem yayılıyor hem kabarıyor)
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum.


PUDİNGLİ KEK


Sağlıklı,huzurlu ve çoook mutlu bir hafta olur hepimize İnşaALLAH...Ben yine hapşurarak ve burnumu çekerek giriyorum yeni haftaya cuma günü dr gittim alerjik öksürükmüş benimki,bir dizi ilaç yazdı aldım geldim Rabbim şifa versin beterinden korusun İnşaALLAH...
Diye taslaklara kaydettiğim tarifime başlıyordum AMA bu sabah bilgisayarımı açtım sevgili Halenin düzenlediği çekilişte dijital fotoğraf makinesi bana çıkmış hem çok şaşırdım hem çok sevindim şimdiye kadar hediye kazanmamıştım.....
Blogcu arkadaşlarım beni çok iyi anlar blogcuya verilecek en iyi hediyelerden biridir fotoğraf makinesi kaldıki benim makinemin emekliye ayrılma zamanı gelmişti...
Yeni makinemi sabırsızlıkla bekliyorum:))))
Sevgili Hale vasıtasıyla haftaya çok neşeli başladım İnşaAllah hep böyle gider....Teşekkür ederim arkadaşım yüreğine sağlık....
Tarifimize geçecek olursak....
Daha önce bloglarda revaçta olan pudingli keki denedim nişastalı kekmi desem kum kekmi desem öyle bir tadı oldu bende yayınlamadım pek beğenmediğim için...
Egeden tarifler arkadaşımda bu keki görünce ve daha önce denenen pudingli kek konusunda hem fikir olunca sayfasındaki keki deneyim dedim...
Ve denedim gerçekten önceki kekimden farklı bir kek oldu iki kek arasındaki fark arkadaşımında belirttiği gibi kullandığım pudingin bitter çikolatalı olması ve un miktarının az olmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum...
Ben yarım ölçüden tek kişilik silikon kalıplarda yaptım işte malzemelerimiz ....
1 paket bitter çikolatalı puding
4 yemek kaşığı un(silme)
Yarım paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt veya yoğurt
Kuru malzemeleri karıştırdım daha sonra ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle iyice çırptım...
Yağ ve yoğurdu ekledim kuru malzemeleri karışıma yavaşça yedirdim.Tekli silikon kalıplara döküp,ısıtılmış fırında pişirdim...

Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum.


ETİMEK TATLISI


Çok pratik değişik lezzetler katarak yapabileceğimiz bir tatlı etimek tatlısı...
Bizim evde en sevilen çeşidi krem şantili olanı bir çok çeşidini denedim pudingli,muhallebili,sade,şantili .....
Yapımıda oldukça kolay 1 paket etimek tepsiye dizilir 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su ile koyu olmayan şerbet yapılır....
Şerbetin ilk sıcaklığı çıknca etimeklerin üzerine kaşıkla gezdirilir....Tatlı soğuyunca üzerine bir bardak sütle köpürtülmiş şanti kaplanır.....
İster narla ister çikolata sosuyla süslenir...
*Çok yumuşak ve çok şerbetli tatlı sevmiyorsanız şerbeti miktarını biraz azaltın birde şerbeti çok sıcak kullanmayın...
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum..


İRMİKLİ ŞEKERPARE


Selamlar arkadaşlar bu sene nasıl bir soğuk algınlığı salgını var anlamadım beş gündür neredeyse yerimden kalkamadım iki gündür kendimi biraz daha iyi hissediyorum.....
Hastayken sık sık şunu düşündüm altı üstü bir soğuk algınlığı ne kadar zor ya ağır hastalık çekenler yatağa bağlı olanlar......Rabbim acı dertlerle ağır hastalıklarla imtihan etmesin hastalara şifa dertlilere deva ihsan eylesin AMİN.....
Tatlımın tarifini Sevilden aldım yapımıda lezzetide çok güzel.....
1 paket margarin(oda ısısında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu(çok fazla kabarmaması için kabartma tozu miktarı biraz azaltılabilir)
1 paket vanilin
Un
ŞERBETİ:
6 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Şerbet malzemelerini karıştırıp 10 dk kaynatıyoruz..
Margarin ve şekeri elimizle iyice karıştırıp eritiyoruz....
Yumurta akları,sıvıyağ ve irmiği ekleyip karıştırıyoruz en son un ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak hamur yapıyoruz.....Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz daha sonra oval şekil veriyoruz yumurta sarısı sürüyoruz çatalla çiziyoruz...Isıtılmış fırında kızarına kadar pişiriyoruz sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz..
Nefis bir tatlı oluyor denemeniz tavsiye olunur :))))))


TEK KİŞİLİK PASTACIKLAR


Hayırlı günler arkadaşlar bizim evde soğuk algınlığı kol geziyor bu senede geldimi gitmek bilmiyor hastalıklar Rabbim beterinden korusun....
İyileşmem için dinlenmem gerekiyor bende oldum olası oturmayı hiç ama hiç sevmiyorum pcde vakit geçiriyorum ......
Bugünde pratik ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum..Şekil olarak Şefika arkadaşımda gördüğüm pandispanya hamurunuda her zaman memnun kaldığım tarifimi uyguladım.
Malzemeleri hepimizin evinde olan kolay bulunan malzemeler....
2 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım çay bardağı kadar sıcak süt
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Yarım paket kabartma tozu
Marmelat ,çikolata
Yumurta sarıları ve akları ayrılır....Yumurta akları bir çimdik tuz ve bir iki damla limon suyuyla çırpılmaya başlanır köpüklenmeye başlayınca şekerin yarısı ilave edilir...Krem şanti kıvamına gelince çırpma işlemi bırakılır...
Yumurta sarıları kalan şekerle şeker eriyene kadar iyice çırpılır daha sonra sıcak süt ilave edilir çırpmaya devam edilerek elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir.Un karışacak kadar çırpılıp bırakılır....
Yumurta aklarını öldürmeden dikkatlice çırpılmış unlu karışıma tel çırpıcıyla çırpmadan yavaş yavaş yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortalama yarım yemek kaşığı kadar hamurdan tepsiye aralıklı olarak yayılır...Eşit büyüklükte yapabilirsek sonuç daha iyi olur piştikten sonra iki hamuru birbirine yapıştaracağımız için..
Hamuru tapsiye yayarken aralıklı olarak koyun ve kaşıkla biraz yayın hamur oldukça kabarıyor...
Piştikten ve pastacıklarımız soğuduktan sonra aralarına marmelat veya eritilmiş çikolata sürülür üzeri eritilmiş çikolatayla süslenir..
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...




PAMUK POĞAÇA


Hayırlı sabahlar arkadaşlar pamuk gibi yumuşacık açmalar yaptım bu tariften çoooook memnunum yaptıkça yapasım yedikçe yiyesim var birde kilo sorunu olmasa...
Sağlık olsunda önemli o bakalım tarifimize...
Arkadaşlar unutmadan sevgili Cahidem mayalı ha
mur yapımıyla ilgili çok güzel bilgiler paylaşmış bir tık..
Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak süt

1 tatlı kaşığı tepeleme kuru maya
Çeyrek su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
Bir çimdik tuz
2-3 yemek kaşığı şeker
ÜZERİNE.
Yumurta sarısı(içine bir çimdik toz şeker)
Öncelikle hamurumuzu klasik mayalı yumuşak hamur olarak yoğurup hazırladım,güzelce kabardıktan sonra şekil verip tepsiye dizdim yumurta sarısı sürdüm fırını ılıklandırdım tepsi mayasının gelmesi için ılık fırında beklettim.
Fırının ısısını yükseltip pişirdim.
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...



HAŞHAŞLI TATLI


Hayırlı güzel bir hafta olsun hepimize İnşaAllah...Tatlımın tarifini Birsenceden aldım tatlıyı çok iyi pişirmek gerekiyor ben tatlımın rengi kızarınca güzel pişmiştir diye düşündüm ama tadı hafif hamurlu geldi..
4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
1 paket haşhaş(90-100 gram)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
Şerbet Malzemesi İçin:
4 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 tutam tuz
Şerbeti için şeker,su,tuz ve limonu 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım.Soğumaya bırakalım.......
Bir çukur kasede yumurta ve şekeri çırpıp içine yoğurt,sıvıyağ, ve haşhaşı koyup karıştıralım.İyice karışınca un,irmik,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip son kez karıştıralım......
Dikdörtgen borcamı yağlayıp karışımı tepsiye dökelim.Isıtılmış fırında iyice kızartalım.Fırından çıkınca üstüne soğumuş şerbeti dökelim bir kenarda soğuyup şerbetini çekmesini bekleyelim.
Tarifi kendi yaptığım şekilde arkadaşımdan kopyalıyorum....
Yapacak olan arkadaşlara afiyet olsun....



ORTAYA KARIŞIK


Selamlar değerli blog ziyaretçilerim,son günlerde mutfakta neler yaptım biraz bahsedeyim.
Yeşil elma proğramında gördüğüm ama buradaki tarif kadar memnın kalmadığım mayalı poğaçalarım.


Her zaman severek yaptığım kek hamuruna portakal suyu ekleyerek yaptığım portakallı kekim. 

Sinbo elektrikli düdüklü tencerede yaptığım bulgur pilavım.

Yıllar önce silikon,teflon ve cam kalınların olmadığı zamanlarda tepside yapılırdı kekler bende nostaljik takılıp aliminyum tepside pişirdiğim kekim.

Çoook severek yaptığım ve yediğim çarşaf böreğim.
Şimdilik benden bu kadar sağlıklı,mutlu hafta sonları.....


AY ÇÖREĞİ


Hayırlı cumalar hayırlı kandiller arkadaşlar Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin,kandilimiz mübarek olsun.....
Sevil arkadaşımdan pratik ve lezzetli tuzlu tarifi denedim ben tarifte biraz değişiklik yaptım yayınlamak bu güne nasipmiş...
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ufalanmış peynir
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı çörek otu
un
Bütün malzemelerle kulak memesi kıvamında hamur hazırladım oval şekil verip tepsiye dizdim yumurta sarısı sürüp haşhaş serptim ısıtılmış fırında pişirdim.
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...