YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

MUTFAĞIMDAN ÇIKANLAR


Hayırlı,mutlu ve serin bir hafta dilerim arkadaşlar...İzmir uzun bir süreden beri 35 dereceden aşağıya inmiyor Rabbim kolaylıklar ihsan eylesin...
 Uzun bir zamandan tarif yayınlamadığıma bakmayın boş durmuyorum ama genelde önceden yaptığım tarifler olduğu için toplu halde yayınlayım diye düşündüm..
Kalan bisküvileri değerlendirme amaçlı yaptığım bisküvi toplarım..

Tek kişilik sunumları seviyorum burada yaptığım kakaolu bisküvili tavuk göğsünün tek kişilik versiyonu...


Klasik tart hamurundan yaptığım kakaolu tartım inci şekerle süsledim... 


Artan kekten yaptığım kurabiyelerim üzerlerini erittiğim çikolatayla süsledim..



Daha öncede kesme şeker maşasını burada süsleme amaçlı kullanmıştım bu sefer elmalı tart yapıp süsledim ama biraz daha uğraşıp elmalı kurabiye yapmayı tercih ederim tart yerine kurabiye hem servis açısından hemde lezzet açısından daha güzel...

 Yarım paket kalan fındık ezmesini değerlendirme amaçlı yaptığım kurabiyelerim..Buradaki  kurabiye hamuruma bir yumurta sarısı ekleyerek hamuru hazırladım daha sonra merdaneyle açtım kırılgan hamur olduğu için zorlandım fındık ezmesi sürdüm ince ince kesip rulo yaptıım ısıtılmış fırında pişirdim...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın....


SİRKELİ POĞAÇA


 Cumamız mübarek olsun arkadaşlar....İzmir bir kaç gündür çok sıcak Temmuz ve Ağustos aylarını düşünmek bile istemiyorum..Allah yardımcımız olsun..
 Sevgili Sevalin sayfasında görüp denedim poğaçayı arkadaşım pastane poğaçası demiş ben sirkeli poğaça diye kaydettim not defterime.. 
Benim klasik poğaçamdan farkı içinde sirke olması tarif için arkadaşıma teşekkür ediyorum ve tarifi paylaşıyorum...
250 gr margarin yada tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 ym kaşığı sirke
2 tane yumurta akı hamuruna sarısı üzerine
aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştırın yumuşak kıvamlı hamur yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın içine peynir koyup kapatıp tekrar yuvarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 200C fırında pişirin.




ŞERİTLİ BURMA POĞAÇA


Bugünden hayırlı cumalar dilerim tüm ziyaretçilerime sıradaki tarifim sevgili Cahideden...
Malzemelerimize ve yapılışına bakalım...
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un (ortalama)
1 yemek kaşığı instant maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için:125 gr tereyağı
Yumuşak bir hamur yaptım....Mayalanmasını bekledim....

 Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar aldım...
 Merdaneyle  uzunlamasına açtım... Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Çokda cıvık hamurla kesme işlemi zor olur... 
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kestim...
 Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinmle sürdüm...
Cahidemin dediği gibi  hamur kesildikten sonra tereyağ sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.


    Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yaptım ve kendi etrafında döndürdüm....
 Bir ucu hamurun altına sıkıştırdım.... Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırdım..
 Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serptim..
Benim poğaçalarım biraz ince oldular ....
Benden bu kadar selametle kalın..




HEDİYEM GELDİ

 
Mutlu,sağlıklı,huzurlu bir hafta dilerim tüm ziyaretçilerime....
Sevgili Cahidenin düzenlediği Hatap ununda sponsor olduğu etkinliğe katılmıştım bir süre önce pasta tarifimle....
 Cahide Hatap unun kalitesinden bahsettiğinde bende çok merak ettim benim gibi hamur işi delisinede bundan güzel hediye olamaz hani... Allahın izniyle en kısa zamanda deneyip tariflerimi paylaşacağım.. Teşekkürler Cahidem ve teşekkürler Hatap un...