YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

EV YAPIMI VİŞNE SUYU



Çok sıcak İzmirden selamlar,sıcak günlerin kurtarıcısı soğuk içecekler....Bende sevgili Cahideden görüp denedim vişne suyunu.....
Evde vişne kalmayınca dekor amaçlı kiraz kullandım)))))...
Ben ölçüleri azaltarak denedim ama ne yazıkki çocuklar hazır meyve sularına o kadar alışıyorlarki limonatayı sevdiler vişne suyuna pek rağbet etmediler böylece vişne suyu bana kaldı .....
Sevgili Cahide bacımdan tarifi aynı şekilde yayınlıyorum..
2 kg.vişne
Üzerine çıkacak kadar su
6-7 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
Vişne suyunun yapımı
Vişneleri yıkayıp ayıklayın,tencereye alın
Üzerine çıkacak kadar su koyun.
Ocağın altını yakıp, kaynamaya bırakın
Vişneler çatlayıncaya kadar kaynatıp,altını kapatın.
En az bir saat bekletip vişnenin rengini iyice suya vermesini sağlayın.
Bekleme sonunda vişnelerin suyunu ayrı bir tencereye süzün.
Vişnelerin dağılıp posalarının suya karışmamasına dikkat edin.
Süzülen vişne suyunu tekrar ocağa alıp kaynamaya bırakın.
Şekeri ve limonu da bu esnada ilave edin.
Üzerinde biriken köpüğü alın.
Vişne suyunu üçte biri çekilecek kadar kaynatmaya devam edin.
Soğuduktan sonraki kıvamı,cıvık pekmez kıvamında olmalıdır.
Sıcakken cam şişe veya kavanoza koyup,soğuyunca ağzını kapatın.Güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Kullanacağınız zaman sulandırarak servis edin.
******************************************************************************
Ben vişne suyundan kalan vişnelere biraz daha vişne ekleyerek vişne marmelatı yaptım dondurucuya kaldırdım kışın nasipse kullancağım....(Tekerleme gibi oldu:))))))

Selametle kalın..


İRMİK MANTOLU TATLI


Hayırlı bir hafta dilerim arkadaşlar mübarek Ramazan ayı sıcakta olsa tatlı aranıyor sofralarda..Bende irmik mantolu yaptım tatlımı sevgili Gülcana gönderiyor kolaylıklar diliyorum...
2yumurta sarısı
yarım su bardağı toz şeker
125 gram margarin
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un 
Mantolamak için irmik
Şerbeti için...
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Oda ısısındaki margarini ve şekeri elimle karıştırdım yumurta sarılarını ekledim daha sonra aldığı kadar unla ve kabartma tozuyla çok yumuşak olmayan hamur yaptım hamur fazla yumuşak olursa pişerken yayılıyor...
Ceviz kadar parça aldım elimle oval şekil verdim irmiğe buladım tepsiye dizdim... 
Tatlıyı irmiğe bulamadan önce yumurta akına bulasak tatlı daha güzel irmikle kaplanır diye düşünüyorum bir dahaki sefere öyle yapacağım İnşaAllah...
Tatlı fırında güzelce kızarıp piştiktan sonra fırından alıp soğuk şerbeti döktüm afiyet şifa olsun..
Selametle kalın...



ANKARA GEZİMİZ VE MÜBAREK RAMAZAN HOŞ GELDİN...


Selamlar tüm ziyaretçilerime yazacak o kadar şey varki .....Ucundan kıyısından başlayayım...
Öncelikle mübarek Ramazan ayımız mübarek olsun layıkıyla geçirmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin...
  Geçtiğimiz hafta eşimin işi vesilesiyle üç günlüğüne Ankaraya gittik bu sene benim gönlümde İstanbula gitmek yatıyordu ama nasip böyleymiş...
Pazar günü yola çıktık akşam üzeri Ankaraya vardık...En çok şaşırdığım ve zor gelen yeri Çankaya ilçesinde  yolların tek yön olması ve Ankarayı bilmememiz bizi oldukça zorladı ...
Ankarada aslında gezmek istediğim yer çok ama zaman darlığı ve halledilmesi gereken işler olduğu için çok fazla gezemedim..
Anıtkabir Dikmen vadisi Gölbaşı gitmek isteyipte gidemediğim yerlerden Allah izin verirse bir dahaki ziyaretimde İnşaAllah giderim neyse birazda gittiğim yerlerden bahsedeyim...
Kocatepe camiine gittim  çok çok güzel bir cami hele içeri girdiğimdeki huzur anlatılamaz...Camiden bir kaç kare.......

Birde Hacı bayramı veli hazretlerinin türbe ve camisine gittik İnşaAllah birdahaki yazımda yayınlayacağım...Selametla kalın....




EV YAPIMI LİMONATA NASIL YAPILIR


Hayırlı,sağlıklı bir hafta dilerim arkadaşlar.....Sıcak günlerin en güzel ikramlıklarındandır soğuk limonata ....Sevgili Cahide bacımın sitesinden aldım tarifi....
Nasıl yapmışım bir bakalım...
3 tane iri limon
1,5 su bardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı kadar limon tuzu(göz kararı kullandım)
2 litre sıcak su
Limonları iyice yıkadıktan sonra rendenin küçük gözünde limon kabuklarını beyaz kısımlarını almadan rendeledim....
Limonların sıkacakla suyunu sıktım,üzerine şeker ve limon tuzunu da ekledim...
2 litre sıcak suyu üzerine döktüm,şeker ve limon tuzunuda ekleyip eriyene kadar karıştırdım...
Dışarda soğuyan limonatayı süzgeçten süzdüm dolaba kaldırdım..

Sevgili Cahide 4 litre su kullanmış ama bana 2 litre kıvamında geldi ...
Afiyet şifa olsun.....



PRATİK BÖREK


Hayırlı cumalar arkadaşlar pratik ve lezzetli bir börekle geldim..Malzemelere bir bakalım..
3 yufka
1 tas su ve sıvıyağ karışımı
Haşlanmış patates ve çökelek
Yumurta
galeta unu (ben evde yaptığım galeta ununu kullanıyorum)
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkanın bir tanesi tezgaha yayılır su ve sıvıyağ karışımından fırçayla yufkaya sürülür  ister sekiz parçaya ister daha çok parçalara kesilir...
Ben bir kısmını çökelekli bir kısmını patatesli yaptım istenen harçtan yufkanın ucuna koyulur sigara böreği gibi sarılır...Diğer yufkalarada aynı işlem yapılır...
Yumurta çatalla çırpılır başka bir tabağa galeta unu dökülür börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır sıcak yağda kızartılır....
Afiyet şifa olsun selametle kalın...


MİMLENDİM....


Selamlar arkadaşlar sevgili Seyyah Gül arkadaşım beni mimlemiş arkadaşıma teşekkür ediyorum ve cevaplarıma geçiyorum...
1-Blog açmaya nasıl karar verdiniz?
Uzun bir zaman blogları izledim ve çok şeyler öğrendim ama blog açmak aklımın kıyısından bile geçmiyordu ama yapı olarak bilgi paylaşımını çok severim yeni bir tarif,pratik bilgi hayatımızı kolaylaştıracak ne varsa  öğrendiğim zaman (bloğum yokken)hemen yakınımdakilere anlatırdım..
Olurmu olmazmı derken blog sahibi oluverdim...
2-Sizde benim gibi ilk miminizde zorlandınız mı?
Zorlanmadım desem yalan olur ama zamanla öğrendim..
3-Blog arkadaşlığınızda önemsediğiniz şey nedir?
Dürüstlük,tatlı dil gerçek hayattada bunlara çok önem veririm...
4-Blogdan önce ve blogdan sonra dersem neler söylersiniz?
Sanal alemde bu kadar güzel dostuklar kurulduğunu ve insanların birbirinin yüzüne görmeden onlar için üzüldüklerini ve candan dua ettiklerini yeri geldiğinde sevinilebildiğini gördüm... 

Evet benden bu kadar selametle kalın..


PRATİK ELMALI KURABİYE


Hayırlı haftalar arkadaşlar bir çok blogcu arkadaşım yavaş yavaş tatil moduna girdi tatile gidemeyenlerde benim gibi ya bahar temizliğinden yada  sıcaklardan mutfakta zaman kısıtlamasına gitti....
Ama mübarek Ramazan ayının bereketiyle yakın zamanda bloglar yine canlanacak nasipse..

******************************************************************
Elmalı kurabiyeyi çok severim bazen tek tek kurabiyeyle uğraşması zor gelir geçenlerde pratik yöntemle yaptım kurabiyelerimi nasıl yapmışım bir bakalım...
Kurabiye hamurumu sevgili Cahide bacımın  tarifinden yaptım...
 125 gr. tereyağı veya margarin
 3.5 su bardağı un (ortalama)
 1 çay bardağı yoğurt
 1 adet yumurta
 2 yemek kaşığı şeker
  bir çimdik tuz
 1 paket kabartma tozu
 Elmalı harç
 Yağı iki su bardağı unla beraber mutfak robotunda çektim hamuru yoğurma kabına aldım Üzerine yumurta, yoğurt, şeker, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım....
Azar azar un ekleyip  yumuşacık bir hamur yaptım...
Hamuru ortalama milföy hamuru kalınlığında açtım resimdeki gibi   hamurun yarısına kadar ara ara elmalı harç koydum hamurun diğer yarısını harçlı hamurun üstüne kapadım ister bardakla ister kupatla harçlı kısımları ortalayarak hamuru kestim...

(Hamuru açtığınız yer küçükse hamuru ikiye bölüpte açabilirsiniz....
Hamuru açarken mümkün olduğunca az un kullanmak gerek hem hamur sertleşiyor hemde hamurun kenarları undan dolayı yapışıp kapanmıyor...)
Isıtılmış fırında pişirdim....
Kurabiyeler ılık olunca pudra şekeri serptim..
Afiyet şifa olsun...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...