YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

PRATİK LEZZETLER


Zafer bayramımız kutlu olsun arkadaslar Rabbim ulkemizi ic ve dış dusmanlardan korusun...
Pratik ve lezzetli iki tarifim var...En pratik yemeklerden biridir makarna ben makarnayi klasik sekilde pisiriyorum daha sonra iki uc kasik siviyagda bir yemek kasigina yakin salcayi kisa bir sure pisirip makarnanin uzerine gezdiriyorum yemegimiz hazir....

 İkinci pratik lezzet semizotu salatası,tek uğraştırıcı tarafı semizotunun yapraklarının ayıklanması...Ayıklanmış yıkanmış semizotunu ister sarmısaklı ister sarmısaksız yoğurtla karıştırıyorum sevgili Cahidede görmüştüm içine salatalık rendeliyorum nefis bir salata oluyor..
Yapacak olan arkadaşlara afiyet şifa olsun selametle kalın..


Lütfen Sizlerde Paylaşın...


Selamlar arkadaşlar blogcu arkadaşım marifetli cadıda gördüm çok üzücü bir olay lütfen sizde paylaşın...
Ne kadar acı bir durum değilmi, hem kuşlara hem doğaya hem de bizlere zarar veriyor bu iğrenç şeyler. Havalar ısındığı zaman kafam hep yerde yürürüm aman yere atılmış bir sakıza basmayım diye, birkaç kez başıma geldi, iğrenç bir durum. Biz ayakkabıdan zor çıkarıyoruz birde kuşları düşünün. İçim parçalandı ve paylaşmadan duramadım ve lütfen sizlerde bloglarınızda paylaşın ki daha fazla kişi duysun ve etrafındakileri, çocuklarını uyarsınlar.


SÜPRİZ KURABİYE


 Hayırlı cumalar arkadaşlar cumamız mübarek olsun..
Hayırlısıyla Ramazanımızıda bitirdik bayramımızıda geçirdik Elhamdülillah..
Eylül ayı geliyor Eylül ayı demek benim sevdiğim kış mevsimi geliyor demek ve okullar açılıyor demek..Okul çağında çocukları olanlar için ayrı bir heyecan zamanıdır..Rabbim evlatlarımıza zihin açıklığı ihsan eylesin..
***************************************************

Truf kurabiyelerimi mutfak hatıralarında görüp denedim..Kendi resimlerimle arkadaşımın anlatamıyla yayınlıyorum....
 1 paket margarin (yumuşak)
*50 gr. kakao
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağaı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartmatozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
derin bir kapta yoğurulur ve fındıktan büyük, cevizden küçük olacak şekilde yuvarlanarak tepsiye dizilir.200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.



300 gr çikolata benmari usulu eritilir.pişen ve ılıklaşan kurabiyeler, ılık çikolatanın içine atılarak, her taraflarının eşit miktarda çikolataya bulanması sağlanır.
çatal yardımıyla çikolatanın içinden alınan kurabiyeler derin bir kasenin içindeki hindistan cevizinin içine atılır ve iyice hindistan cevizine bulanır.


alüminyüm folyo serilen bir tepsiye dizilen çikolatalı kurabiyeler buzdolabında yarım saat bekletilerek dondurulur.

not:ılık kurabiyeleri, ılık çikolataya bulamaktaki espri; kurabiyenin kıtırlığını kaybedip, çikolatanın yumuşaklığıyla yumuşaması.bu sebeple sıkı kapaklı bir saklama kabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.
Ben kurabiyelerimin bir kısmını yalnızca üstünü çikolataya batırıp hindistan cevizine buladım..
Hemen hemen yeni denediğim bütün tariflerimdeki gibi kurabiye hamurunu yarı ölçüden yaptım...
Selametle kalın...


EVDE LEZZETLİ İZMİR LOKMASI NASIL YAPILIR VE LOKMA MAKİNEM


Selamlar arkadaşlar lokmayı çok severim İzmirde hayır için dağıtılan lokma kuyruklarına az girmedim hani...
Yine bir gün ıncık cıncık satan dükkanı gezerken lokma makinesi diye bir alet gördüm makine dediğime bakmayın plastik yaklaşık iki elim büyüklüğünde alayımmı almayımmı diye bayağı bir  düşündüm baktım fiyatı çok ucuz 4 lira civarı eğer güzel bir şey çıkmazsa bir şekilde değerlendirebilirim dedim..

Eve gelince hemen sevgili Cahidemin tarifini denedim ve sonuç çok güzel oldu....

Bakalım İzmir lokmasını makinemle nasıl yapmışım:)))
Tarifi Cahidemden kopyalayıp yayınlıyorum..
6 su bardağı un
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz (olmazsa olmaz,ihmal etmeyin)
Lokmanın şerbeti için(Ben şerbet ölçüsünü biraz azalttım)
3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
 1 dilim limon
    Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
    Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi :)
    Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
    Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
    Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
    Tencereye yağı koyup kızdırın
    Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.(Ben makinemin içine koyup sıktım)
    Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
    Lokmaları  sık sık karıştırak kızartın.
    Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin.(Lokmalarımı şurubun içine atmadım fazla yumuşamasın diye şerbeti kaşıkla üzerine gezdirdim)
    Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yeyin....

Afiyet şifa olsun...Gönlünüzce bir bayram geçirmeniz dileğiyle selametle kalın...


PÜF NOKTASI



Hayırlı sahurlar arkadaşlar....Bende çayımı aldım sahur vakti geçtim bilgisayarın başına ....
Mayalı lezzetleri çok seviyorum puf puf poğaçalar açmalar pek bir lezzetli gelir bana...
Bir zaman önce yaptığım mayalı hamur işlerim eskisi gibi kabarmıyordu bende evdeki mayaları ılık suyla karıştırdım resimde görüldüğü gibi bazı mayalar kabarmadı bu denemeden sonra anladımki sorun bende değil mayalarda ilginç olan mayaların son kullanma tarihininde geçmemiş olması...






PATATESLİ PİŞİ


 Hayırlı sağlıklı mutlu bir hafta dilerim arkadaşlar sahur sofraları için patatesli pişi tarifiyle geldim...Malzemeleri ve yapım aşaması için buyrun...
1 su bardağı sıcağa yakın su
1 yemek kaşığı silme kuru maya
2 yemek kaşığı yoğurt suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
un tuz
Haşlanmış patates
Unumuzun birazını havuz yapalım suyun bir kısmını koyalım mayamızı koyup kabarmasını bekleyelim...Mayamız kabardıktan sonra diğer malzemelerle yumuşak hamur yapalım......
Hamurdan irice parça alalım elimizle çok fazla inceltmeden açalım haşlanmış patatesten yayalım...
 Daha sonra resimdeki gibi kenarlardan üste doğru hamuru toparlayalım...
Elimizle hafif hafif bastırarak hamuru orta kalınlıkta inceltelim....Tavaya bir parmak kadar sıvıyağ koyalım yağı kızdırıp kızgın yağda kızartalım....
Hamurla uğraşırken çok yapışan bir hamur olduğu için elleri yağlamakta fayda var...Afiyet şifa olsun...