YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ÇİĞ BÖREK


 Hayırlı Cumalar arkadaşlar Cumamız mübarek olsun...
Çiğ börek yapımını hepimiz biliyoruz ama püf noktalarına dikkat edince lezzeti,görünüşü daha bir güzel oluyor...
Geçenlerde mutfağım proğramında Eskişehirli marifetli bir arkadaşımız çiğ börek yaptı  püf noktalarını anlattı bende denedim çok güzel oldu sizde seyretmek isterseniz linki burada
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 su bardağı ılık su
Tuz
Bir çimdik maya
Un
İç harcı için..(ben patatesli iç kullandım)
Haşlanmış rendelenmiş patates
Kıyılmış maydanoz
Tuz

Önce hamuru hazırladım.....
Su,maya,tuz ve unla yumuşak bir hamur yaptım...
Hamuru ortalama  ceviz kadar bezelere ayırdım....
Nemli bez örtüp dinlenmeye bıraktım..
İç harcını hazırladım unla açtığım hamura patatesli harçtan yaydım..
Hamuru kapatıp kenarlarını mutfak ruletiyle kestim...
Böreklerin hepsine aynı işlemi uyguladım yağı iyice ısıttım...
Böreklerin üzerindeki fazla unu silkeledim sıcak yağa koydum böreklerin kenarlarına ek olmayan diğer tarafa maşayla hafif hafif vurdum böylece börekler iyice kabardı....
Börekleri çevirerek eşit miktarda her yerini pişirdim...
Çiğ böreğin daha güzel olması için bir kaç püf noktası...
*Böreklerin içine sürecelecek malzemeyi braz su ve yağla inceltmek lazım ki böreklerin içine rahat sürülsün topak topak olmasın...
*Börekleri bol ve sıcak yağda kızartmak gerekiyor..
*Böreklerimizin kapatırken hava almıyacak şekilde kapatmak gerekiyorki kızartırken içindeki havayla kabarsın..
*Böreklerimizi yağın içine atarken aynı zamanda atmak gerekiyor ara ara tencereye atarsak yağın ısısı düşer börekler istediğimiz gibi kızarmaz...
Şimdilik bende bu kadar selametle kalın...


25 yorum:

  1. Eline sağlık Hanife hanımcım size de hayırlı cumalar.Ben yıllar önce çiğ böreğin methini duymuştum ne annem nede rahmetli kayınvalidemden görüp tatmamıştım .Mahallemde yaşlı bir komşum vardı. oda biz çok yaparız severiz diye tarif etti.tarifte küçük 3 tane beze açılıp aralarının yağlanacağını ve en üstüne harcı döşenip kapatıp kızartılacağını söyledi bende aynen uyguladım güzel olmuştu kat kat olmuştu ama.çiğ börek olmamıştı daha sonra komşum yanlış hatırladığını söyledi bayağı bir gülmüştük şimdi bende sık sık kıymalı ve peynirli yapıyorum ve çok sevliyor uzun oldu kusura bakmayın çiğ börek görünce hemen bu anım geliyor aklıma sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Eşim Eskişehirli olduğu için bizde çiğ börek çok sevilir :) elinize sağlık, pek canım çekti nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel hiç denemedim. Aklımın bir köşesine yazdım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hanifecim sanada hayırlı cumalar... Börek nefis görünüyor geçen gün tv de Eskişehiri izledim oranın tatarları çok yaparmış aynı ona benziyor tarifini tam vermediler sanırım püf noktası maya:))) teşekkürler ben de çok sık yaparım hamuruna az yoğurt sirke katarım ama benimki daha farklı deniyeceğim tarifini kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım,çok severim ..Bende hemen deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  6. çiğ göreklerin çok güel olmuşlar hanifecim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle hayırlı cumalar diyorum. Sonrada bu nasil bir lezzettir diye soruyorum. Ben biraz hamur açma konusunda tembelim.ama mutlaka en kısa zamanda deniycem.bu lezzet kaçmaz. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Off harika gözüküyor. Bayılırım .. emeğinize sağlık Eskişehir'in de çiğböreği meşhurdur .. sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık bayılırım çiğ böreğe

    YanıtlaSil
  10. Çiğ böreğin tadını çok severim kendim yapmaya niyetlensemde tarifine bakmadan nedense çok uğraştırcağını düşünerekten geri çekilmiştim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri

    YanıtlaSil
  12. Hanife Hanımcığım,
    İadei ziyarete geldim,birbirinden güzel tariflerle karşılandım.Ellerinize sağlık.Selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  13. eline sağlık canım nefis:)))

    YanıtlaSil
  14. Merhaba canım,
    Çok severim fakat hiç denemedim. Hep annem de yerim :)))
    Görüntü harika olmuş ellerine sağlık, ilk fırsatta denemek istiyorum.
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  15. OOof memeleketimin hamur isi, çokseverim harika olmuslar ellerin dert gormezsin canim

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sagli görünüyor afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  17. hanife hanımcım,ellerinize sağlık,çiğ börek nefis görünüyor,içine ne konulursa konulsun güzel oluyor,ailece bizde severek yiyoruz,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. çıtır çıtır nefisa görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. bende cook severim ve harika görünüyor... emeklerine sağlık...

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. günaydın hanıfe hanım zıyaretınıze teşekkürederım çığ böreği çok severım ama ne yazıkkı kızartma olduğu için çayımın yanıan alamdım sevgıler

    YanıtlaSil
  21. merhaba cnm, tanıştığımıza memnun oldum, çiğ böreğe bayılırım, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  22. mm bayılırım ben çiğ böreğe.ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  23. harika görünüyor :)
    banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Enfes görünüyorlar. ellerinize sağlık. Çiğ böreğe bayılırım fakat daha önce hiç denemedim. Sanırım kızartma işi gözümü korkutuyor. İnşallah bu tarifi deneyebilirim. Sevgiler:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler