YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ŞEFTALİ REÇELİ NASIL YAPILIR


 Hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir hafta dilerim hepimize...
Geçenlerde pazardan şeftali aldım birazınıda reçel yapmak için kullandım....
Çok fazla reçel yapmadım yiyip tüketebilceğimiz kadar yaptım...
Hem şeftali hemde vişne reçeli yaptım bu gün şeftali reçelinin tarifini vereceğim kısmetse vişne reçeli tarifinide yakında yayınlarım İnşaAllah...
Tarifimize geçelim dilerseniz....
2 tane büyük şeftali
1,5 bardaktan biraz fazla şeker (fazla tatlı sevmiyorsanız biraz azaltın)
1 tane limon tuzu
Şeftalilerin kabuklarını soydum minik minik doğradım çok fazla küçük parçalara ayırmadımki kaşığa gelebilsin...

Doğradığım şeftalileri tencereye  koydum üzerinede toz şekeri ekledim ertesi güne kadar beklettim...
Ertesi gün tencereyi ocağa koydum ocağın küçük gözünde orta ateşte kaynayana kadar tuttum..
Kaynayınca ocağın altını biraz kısıp pişirmeye bıraktım kıvamını kontrol etmek için ara ara tahta kaşıkla karıştırdım....
Ocaktan almaya yakın limon tuzunu ekledim...
Benim yaptığım reçelin ölçüsü az olduğundan olsa gerek  üzerinde çok fazla köpük oluşmadı...
Reçelin rengi değişip kıvamı koyulaşınca kapattım...
Soğuyana kadar tencerede tuttum daha sonra cam kaseye boşalttım...
Afiyet şifa olsun....


10 yorum:

  1. Ben de böyle aza aza yapmak istiyorum çünkü bizde çok yenmiyor sonunda atıyorum. Rengi ve kıvamı muhteşem gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Mis kokulu ne güzel olmuştur şimdi ,eline sağlık hanifecim.

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım ben mi kaçırdım acaba ama limon tuzunu ne zaman ekliyoruz. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mericim ben yazmayı unutmuşum limon tuzunu ocaktan almaya yakın atıyoruz teşekkür ederim hatırlattığın için

      Sil
  4. ellerine sağlık güzel görünüyor bende heveslendim

    YanıtlaSil
  5. yaptığınız şeyler çok harika gözüküyor elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık bende iftardan sonra yapacaktım tevafuk oldu çok lezzetli gözüküyor

    YanıtlaSil
  8. Hanifecim çok güzel görünüyor bende şeftaliyi ve reçelini çok seviyorum ama şeftaliye dokunamıyorum iyimi birilerine soydurup hemen yapmam lazım...

    YanıtlaSil
  9. kokusu buraya kadar geldi,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler