YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

DONDURUCUDA SEBZE NASIL SAKLANIR


Sağlıklı,huzurlu ve çok mutlu bir hafta dilerim hepimize...
Dondurucuya konan elimizin altında hazır bulunan gıdalar pratik çözümler oluşturuyor hayatımızda...
Geçenlerde blogcu bir arkadaşımın sayfasında görmüştüm (şu anda ismini hatırlamıyorum yorum yazarsa linkini eklerim)sebzeleri pişireceği porsiyonlarda hazırlayıp dondurucuya kaldırdığını yazmıştı ...
Genelde sebzelerimi pazardan alırıp bir kilo kadar alsamda hepsini biteremediğimiz için porsiyonluk bölüp pişirmek hem israf edilmemesi hemde elimin altında hazır olması açısından iyi oluyor...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
Pırasa ve damak zevkimize uygun ölçülerde havucu yıkadım pırasaları doğradım..
Kazıdığım havuçları tekrar yıkadıktan sonra fazla kalın olmuyacak şekilde dilimledim...
Pişireceğim miktarlarda poşete koydum dondurucuya kaldırdım...
Dondurucuya koyacağım gıdaları buradaki gibi poşetliyorum....


Pişireceğim zaman donducudan alıp sıvıyağ,sıcağa yakın su,salça ilave edip pişiriyorum...
Afiyet şifa olsun....


8 yorum:

  1. pratik kadınsın maşallah emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Hem kalabalık hem az üyeli aileler için çok ideal bir şeymiş.

    Bende deneyeyim ;) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. çok pratik bir fikirmiş :) özellikle çalışan hanımefendiler için ideal ;) afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. en güzelini yapıyosun ablacım.. bende nasipse büyük bir donduru alıp bu işlemleri geniş geniş yapacağım :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    Buzdolabına ben de çok yiyecek atıyorum, çalışan bir anne olarak akşamları daha kolay yemek hazırlayabiliyorum. Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim, sevgilerle.
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  6. çok pratikmiş.paylaşım için teşekkürler
    http://icmdkiyolculuk.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler