YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN


Cumamız mübarek olsun arkadaşlar Rabbim bu mübarek günümü layıkıyle geçirmeyi bizlere nasip eylesin..


BLOGLOVİN



Hayırlı günler arkadaşlar ...
Havaların ısınmasına rağmen ben farenjitle uğraşıyorum sesim gitti ancak fısıltıyla konuşabiliyorum ama o kadar ciddi hastalıklar varki Rabbim bu günümüzü aratmasın..
Bu gün adaçayı ve ebegümeci aldım İbrahim Saraçoğlunun küründen uygulayacağım sonucu yazarım nasipse..
********************************
Bir çok arkadaşım gibi bende Bloglovine üye oldum ve çok beğendim önceleri izlemeye aldığım arkadaşlarımı düzenli takip edemiyordum bloğumun kumanda paneline girdiğimde her zaman izlediğim bloglar açılmıyordu bloglevine üye olduktan sonra bu sorun bitti şimdi arkadaşlarımın sayfalarını çok rahat takip edebiliyorum...
Sizlerde bloğumu bloglovinde ve facebookta takip ederseniz sevinirim...
Bloglovinde takip etmek için bir tık...
Facebook sayfam için bir tık...
Selametle kalın...


GALETA UNLU EKMEK


 Hayırlı Cumalar arkadaşlar Cumamız mübarek olsun..
Evde biriken bayat ekmekten yaptığım galeta ununu nerelerde kullanabilirim diye düşünmeye başladım ve bir kısmını ekmek yapımında kullandım...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 bardak ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Yarım bardak galeta unu
1,5 bardak un
1 bardak kepekli un
1 küçük ölçü maya
yarım küçük ölçü tuz
yarım büyük ölçüden biraz fazla şeker
Makinenin haznesinin bir tarafına kuru malzemeleri koydum,diğer kenarına sıvı malzemeleri koydum makinenin 3 nolu kepek ekmek proğramını seçtim..
Kabuk ayarını orta yapıp 900 grama ayarladım hepsi bu kadar..
Afiyet şifa olsun...





ÇİLEK MARMELATLI KEK


Hayırlı,huzurlu ve sağlıklı bir hafta dilerim hepimize...
Daha önce burada yaptığım çilekli muhallebiden sonra çilek marmeladlı kek yaptım..
Kekin bir kısmınıda çikolatalı fındıklı yaptım özellikle çocuklar sevdiler...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
2yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
3 çay bardağu un
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
50 gram bitter çikolata



Yumurtaları ve şekeri uzun bir süre çırptım...
 Süt,sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip kısa bir süre daha çırptım..
Un ve kabartma tozunuda ekleyip malzemeler karışına kadar çırptım..
Tekli kağıt kalıplara hamurun bir kısmını paylaştırdım keklerin ortasına yaklaşık bir tatlı kaşığı marmelad ekledim...
Kalan hamura benmari usulü erittiğim çikolatayı ve kakaoyu ekleyip karıştırdım..
Kalıblara paylaştırdım ısıtılmış fırında pişirdim...

Bu ölçülerle 6 tane vişneli 8 tane kakaolu kek elde ettim...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın..  



KREM ŞANTİLİ TATLI



Yaz yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı soğuk lezzetler daha çok aranır oldu...
Yaz sıcakları için hem pratik hem lezzetli bir tatlı yaptım...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
2 poşet şanti
400 ml süt
1 paket kremalı bisküvi
1 avuç damla çikolata
Çilek marmeladı

Soğuk süt ve şantiyi çırptım koyu kıvama gelince bisküviyi küçük parçalara bölüp şantiye ekledim...
Damla çikolatayıda ilave edip karıştırdım...
 Dikdörtgen kalıba streç film serdim tatlıdan iki tane tekli kalıp için   ayırıp tatlımı dikdörtgen kalıba döktüm..
Ayırdığım malzemenin  içine çilek marmeladınıda ekleyip karıştırdım kalıblara döktüm..
Tatlıları dondurucuya kaldırdım  kesilecek kıvama gelene kadar beklettim..
Dilimleyerek servis yapıcaksanız dondurucuya koyup dondurun ama benim gibi çok soğuk şeyler yiyemiyorsanız tatlıyı kaselere koyup dolaba kaldırabilirsiniz...
Ben tatlıya şeker koymadım ama biraz şeker ilave edilirse lezzeti daha güzel olur...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...


LİMONLU SÜTLAÇ


Mutlu,huzurlu bir hafta dilerim hepimize..
Limonun ferahlatıcı tadını çok seviyorum bu tadı bu gün yaptığım sütlaçta kullandım çikolatalı sütlacı çok seven eşimde çok beğendi...
Hem içimizi ferahlatan hemde sıcak yaz günleri için lezzetli bir tatlı oldu...
Tarifimize geçelim dilerseniz..  
500 ml süt
1,5 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
180 gram tozşeker
yarım limon kabuğu rendesi
2,3 damla limon suyu


Önce pirincimizi kısık ateşte pişirdim,daha sonra uygun bir tencerenin içine sütü koydum süt ısınınca  şekeri ekleyip karıştırdım.
Pirinci,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu sütün içine ekleyip karıştırdım daha sonra nişastayı biraz suyla açıp sütün içine karıştıra karıştıra ilave ettim çok fazla koyulaştırmadan pişirdim...
Sütlacı kaselere paylaştırdım soğuyunca servise hazır..
*Sütlacı ocaktan indirirken kıvamının fazla yoğun olmaması sorun değil kaselerde beklediğinde kıvamını buluyor..
*Fazla tatlı sevmiyorsanız şeker miktarını azaltabilirsiniz...


KÖFTELİ ÇORBA


Çorbayı sevmeyen varmıdır ben çok severim yanına birde salata benim için bir öğündür..
Köfteli çorba aslında bana göre hem çorba hemde ana yemek..
Yapımına geçelim dilerseniz...
300 gram kıyma
1 fincan pirinç(Pirincimizi yıkamıyoruz)
1 baş küçük soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 tatlı kaşığı tepeleme un
10 su bardağı su
Nane
Zeytinyağı 

Soğanı rendeledim,yağ,nane ve un hariç kıyma ve diğer malzemelerle köfteyi hazırladım....
Geniş bir tepsiye bolca un serptim köfte harcımızdan meşe (misket) kadar koparıp elimle yuvarladım tepsiye koydum ara ara tepsiyi salladım ki köfteler iyice una bulansın...
Köftelerimiz hazır olunca suyu tencereye koydum kaynamaya başlayınca köftelerimizi yavaş yavaş tencereye ekledim ara ara karıştırarak pişirdim...
Ocaktan almaya yakın naneyi ekledim az suyla incelttiğin unuda karıştırarak ilave ettim en son yağı ilave edip bir iki taşım kaynattım ocağın altını kapattım...
*Yaptığım bu ölçülerle köfteleri ikiye bölerim yarısını 5 bardak su ve 1 kaşık un ölçüsüyle pişiririm...
Diğer köfteleri önce tepsiyle dondurucuya koyarım köfteler donunca poşetleyip tekrar dondurucuya kaldırırım pişireceğim zaman suyu kaynatıp köfteleri donuk şekilde ilave ederim...
*Pirinci özellikle yıkamıyorumki pirinçteki nişasta gitmesin köfteler pişerken dağılmasın..
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...





MAYALI PİŞİ


 Selamlar arkadaşlar hepimize sağlıklı,huzurlu mutlu günler dilerim...
Sevgili Cahidede görüp denedim bu tarifi...
Tarifin güzel yanı hamuru akşamdan hazırlayıp sabah kullanabiliyor olmam Cahide bacımın dediğine göre dolapta iki gün bekletilebiliyormuş..
Mayasız kabartma tozuyla yaptığım pişi tarifim burada
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 buçuk su bardağı az ılınmış  su
1 su bardağı süt (ılık)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı kuru instant maya
 un
tuz
Önce sıvı malzemeleri karıştırdım daha sonra kuru malzemeleride ilave ettim aldığı kadar un ve mayayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yaptım..
Hamuru akşamdan yoğurdum kapaklı bir kaba koydum dolaba kaldırdım sabah kullanmadan yaklaşık yarım saat önce  dolaptan çıkardım...
Unlanmış zeminde çok inceltmeden açtım..Kıtır pişi seviyorsanız hamuru ince açın ama benim gibi yumuşak pişi seviyorsanız hamuru çok inceltmeyin..
Bıçakla hamuru kestim sıcak yağda pişirdim...
Pişinin bir kısmını peynirli yaptım...
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...