YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

KOL BÖREĞİ


Hayırlı,huzurlu bir hafta dilerim hepimize....
Kek,kurabiye,pasta,börek yapmayıda yemeyide seviyorum...
Lezzethane arkadaşımda bu böreği görünce evdeki malzemelere uyarlayarak bende yaptım...
Tarifimize geçelim dilerseniz...

5 tane yufka
Haşlanmış patates
Çökelek
Maydanoz
Yufkalara sürmek için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su

Yufkalara sürmek için gerekli malzemeleri karıştırıp hazırladım....
Bir tane yufkayı tezgaha yaydım...
Karıştırdığım malzemeden yufkaya sürdüm yufkayı ortadan ikiye kestim..
Yufkanın düz kenarına iç malzemeden yaydım rulo yaptım gül böreği yapar gibi kendi etrafında doladım...
Tepsiye koydum..
Daha sonra diğer yarım yufkayada aynı işlemi yapıp tepsideki böreğin çevresine sardım tepsi dolana kadar işleme devam ettim...
Ev halkının damak tadları farklı olduğu için hem patatesli hemde çökelekli iki ayrı börek hazırladım bu malzemelerden...
 Kalan sıvı malzemeyi böreklerin üzerine sürdüm..(Üzerine sürmek için sıvı malzemeniz azalırsa içine biraz yoğurt,bir yumurta sarısı ve sıvıyağ koyup artırabilirsiniz)
Isıtılmış fırında pişirdim...
Afiyet şifa olsun...




PAMUKKALE GEZİMİZ


  Havalar serinlemeden önce Pamukkaleye gitmiştik özellikle traventerlerdeki akan suya hayran oldum...
O kadar berraktıki...
Gezimizden bir kaç fotoğtaf....
   Traventerlerin görünüşü harika...
   Bazı yerlerde su birikintileri küçük gölcükler oluşturmuş....
    Geçen seneki Denizli gezimizde traventerlerde yürümemiş üst taraftaki tarihi eserleri gezmiştik .....


ŞANTİLİ SÜTLÜ TATLI


Yeni haftamız hepimiz için sağlıkla huzurla geçer İnşaAllah...
Bugün hepimizin bildiği gibi okullar açılıyor Rabbim evlatlarımızı kazadan beladan muhafaza etsin zihin açıklığı ihsan eylesin...
Çok kolay ve zahmetsiz bir tatlı var sırada....
Tarifimize geçelim dilerseniz...
500ml süt
yarım su bardağı şeker

2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı orman meyveli şanti

Uygun bir tencereye un ve şekeri koydum un topaklaşmasın diye şekerle karıştırdım sütü ekleyip karıştırarak pişirdim...
Şantiyi ekleyip tel çırpıcıyla iyice karıştırdım kaselere pay ettim..
Üzerini süsledim tatlımız hazır...
Afiyet şifa olsun...


RULO POĞAÇA


 Hayırlı Cumalar dilerim tüm ziyaretçilerime hepimizin Cuması mübarek olsun...
Çayın yanına lezzetli bir tarifim var sırada...
Sevgili Cahide bacımda görüp denedim hem pratik hem lezzetli bir tarif...
 Tarifimize geçelim dilerseniz....
 2 su bardağı süt (ılık olacak)
1.5 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
1/3 ten biraz fazla instant maya
Arasına sürmek için:Eritilmiş tereyağı
İçine
Haşlanmış ve rendelenmiş patates
Çökelek
Dondurucuda her daim elimin altında hazır bulunan maydanoz
 Hamur için uygun bir kabın içine sütü koydum şekeri ilave edip biraz karıştırdım sıvıyağ,tuz ve yumurtayı ekledim elimle biraz karıştırdım ki sütün ılıklığı yumurtayı etkilemesin..
Biraz un unun üzerinede mayayı ilave ettim karıştırdım daha sonra aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yaptım... 
Hamurun mayalanması için kabın ağzını kapattım ılık yerde beklemeye aldım..
Bu arada iç malzemesini hazırladım patatesi,maydanozu ve tuzu karıştırdım..
Poğaçalarımın bir rulosunu patatesli bir rulosunu çökelekli yaptım....
Mayalan hamuru iki parçaya böldüm unlanmış zeminde merdaneyle arada un serperek dikdörtgen şeklinde açtım üzerine eritilmiş tereyağından sürdüm iç harcından üzerine yaydım...
Uzun kenarından başlayarak rulo yaptım elimle hafif çekerek ruloyu uzattım iki parmak genişliğinde kestim tepsiye dizdim...

Kesik kısımlar alta veya üste bakacak şekilde tepsiye dizdim elimle hafif bastırdım...
Diğer ruloyuda hazırlayıp tepsiye dizdim...
Çok az şeker eklediğim yumurta sarısı sürdüm... 
Isıtılmış fırında pişirdim...
Fırından alınca pamuklu sofra beziyle örtüm..
Ilık hale gelen poğaçalarımı kapaklı saklama kabına koydum...
Afiyet şifa olsun...
  





KIŞ HAZIRLIKLARI


Havalar serinlemeye başladı yaz sıcaklarının yerine serin esen rüzgarlar aldı ben bu durumdan şikayetçi değilim kış mevsimini seviyorum...
Tabii kış hazırlıklarımızda devam ediyor...
 Kış mevsimi için yaptığım hazırlıklarımın bir kısmına geçelim dilerseniz......

 İster biberle ister bibersin yapılabilecek çok pratik domates sos...
İstediğimiz kadar domatesi iyice yıkıyoruz mutfak robotunda kabuklarıyla beraber püre haline getiriyoruz...
Uygun bir tencereye koyuyoruz biraz sıvıyağ ekliyoruz suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz...
Soğuyunca tek kullanımlık miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup buradaki gibi hazırlayıp dondurucuya kaldırıyoruz...
Burada tarifini verdiğim şeftali suyunu yapmak için hazırladığım şeftaliler...

 Burada tarifini verdiğim sütlü tatlıda ve pastada kullanmak için hazırladığım şeftaliler...


Burada anlattığım gibi hazırladığım sivri biberler...
Birde fırında salça yaptım nasipse bu hafta salça yapımına devam edeceğim yapımı kolay kıvamı güzel bir salça en kısa zamanda onuda paylaşacağım İnşaAllah...


ÜZÜMLÜ,DAMLA ÇİKOLATALI KEK


Selamlar arkadaşlar Cumamız mübarek olsun.....
Geçen hafta kek yapayım dedim baktım evde süt kalmamış yalnızca yoğurtla yapmak istemedim çok nemli bir kek olmasın diye...
Su eklesem olurmu diye düşündüm ve kekimi yaptım gayet güzel bir kek oldu...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
3 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı  su
1 çay bardağı sıvıyağ
5 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzüm
Damla çikolata
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek iyice çırptım...
Sıvıyağ,ev yapımı yoğurt ve suyu ilave edip biraz çırptım.....
Un ve kabartma tozunuda eleyerek ilave ettim malzemeler karışana kadar hafif çırptım ....
Yağladığım kek kalıbına hamuru döktüm damla çikolatayı ve unladığım üzümüde hamura serptim kaşıkla hafifçe hamura karıştırdım...
Isıtılmış fırında pişirdim....
Afiyet şifa olsun...




ŞEFTALİ SUYU NASIL YAPILIR


Hayırlı bir hafta dilerim hepimize.....
Hazır aldığımız bir çok gıdayı evde kendimizde yapabiliriz katkı maddesi olmadan içinde ne olduğunu bilerek tüketebiliriz....
Bunlardan biride  meyve suları....
Şeftalinin çok olduğu bu günlerde kolaylıkla yapıp sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
2 adet şeftali
Yarım bardak şeker
2 bardak su

Şeftalileri yıkadım kabukların tamamını soymadan küçük parçalara böldüm çekirdeklerini çıkardım tencereye koydum...
Üzerine şekeri ve suyu ekledim altı fazla açık olmayan ocakta şeftalileri pişirdim...
Ocaktan aldım soğuyunca parçalayıcıyla püre haline gelene kadar ezdim...
Kalın süzgeçten süzüp dolaba kaldırdım soğuduktan sonra damak tadına göre ister bu şekilde ister suyla açıp içebilirsiniz...
Afiyet şifa olsun...