YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

RULO PASTA



Sağlıklı,huzurlu güzel bir gün dilerim hepimize...
Yaklaşık on günden beri evde tadilat var...
Eskiden evin işlerini (boya badana) yazın yapmayı severdim artık yaz mevsimi çok sıcak geçtiği İzmirdede  kış mevsimini fazla soğuk geçirmediğimiz için tadilat zamanını değiştirdik...
Evde işte olsa hamur işlerinden vazgeçilmiyor gelen ustalarada ikram etmek için hamur işleri yapılmaya devam ediliyor..
Bu pastada iş arasında yapılan hamur işlerinden...
Yaklaşık on senedir pastamı bu tarifle yaparım...
Daha önce tarifini burada verdiğim güllü pastamıda yapıp aynı şekilde süslemiştim bu şekilde süslemek hem  az vaktimi alıyor hemde görüntüsü şık oluyor... 
Tarifimize geçelim dilerseniz..
3 yumurta 
1 su bardağından biraz eksik toz şeker  
3/4 su bardağı un  
1/4 su bardağı nişasta  
1 paket kabartma tozu(bir paketten biraz azalttım) 
2/4 çay bardağı sıcak süt veya su
Kreması için 
2 poşet şanti
350 ml süt



Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırdım....
Bir çimdik tuzla yumurta aklarını biraz çırptıktan sonra şekerin yarısını ekleyip yumurta akları çrpılmış şanti kıvamına gelene kadar çırptım.
Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpttım, çırpmaya devam ederek sıcak sütü az ar azar ilave ettim.
Un ,nişasta ,kabartma tozunu eleyerek yumurta sarılarına ekledim.
Mikserle malzemeler karışına kadar karıştırdım.....

Yumurta aklarını öldürmeden dikkatlice çırpılmış unlu karışıma tel çırpıcıyla çırpmadan yavaş yavaş yedirdim yağlı kağıt serilmiş tepsiye eşit şekilde yaydım....
Isıtılmış fırında pişirdim...(Fırının ısısını yazmadım her fırının huyu başka olduğu için mesela ben hiç bir hamur işini 180 derecede pişirmem fırınım yakar)
Pandispanya kısa sürede piştiği için pek fazla fırında bırakmaya gelmiyor...
Piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapabilirsiniz...
Pişen pandispanyayı fırından aldım ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıtla beraber rulo yaptım.

 Biraz beklettikten sonra ruloyu hafif açtım..
 Pandispaya iyice soğuduktan sonra yağlı kağıttan dikkatlice ayırdım önceden hazırlayıp dolabta beklettiğim şantiden sürdüm rulo yaptım...
Pastamın üzerini bu sefer şanti sürmeden süsledim ama ince bir kat şantiyle sıvadıktan sonra süslemek daha iyi sonuç veriyor..
En son krema sıkacağıyla süsledim...
Afiyet şifa olsun... 


VİŞNE REÇELİ TARİFİ


Hayırlı günler dilerim hepimize....
Daha önce burada yayınladığım şeftali reçelini yaptığım gün vişne reçelide yapmıştım....
Reçel yaparken çok fazla yapmıyorum....
Dondurucuya bu sene bolca vişne koyduğum için (her ne kadar kış gelmeden stoğu azaltsamda)reçel bittikçe yapıyorum...
İlk yaptığım reçeli hafif tarif arkadaşımdan alıp yapmıştım...
Daha sonra kimi zaman tarife uyarak kimi zamanda aklıma estiği gibi yaparak defalarca reçel yaptım...
Aslında reçel yapmak çok zor değilmiş senelerce niye hiç denememişimki:(((((
Neyse tarifimize geçelim dilerseniz...
1 kase vişne
Aynı orandan biraz az şeker
1 tane limon tuzu
Vişnelerin buzu çözülünce şekeri ekleyip ocağa koydum altını hafif açtım...
 Kaynamaya başlayınca biraz kıstım arada köpükleri aldım indirmeye yakın bir tane limon tuzu koydum...
Biraz daha ocakta tuttuktan sonra ocaktan aldım...
Reçelin kıvamının çok fazla koyulaşmadan ocaktan almak lazım reçel durdukça kıvamı koyulaşıyor...
Afiyet şifa olsun....




DONDURUCUDA SEBZE NASIL SAKLANIR


Sağlıklı,huzurlu ve çok mutlu bir hafta dilerim hepimize...
Dondurucuya konan elimizin altında hazır bulunan gıdalar pratik çözümler oluşturuyor hayatımızda...
Geçenlerde blogcu bir arkadaşımın sayfasında görmüştüm (şu anda ismini hatırlamıyorum yorum yazarsa linkini eklerim)sebzeleri pişireceği porsiyonlarda hazırlayıp dondurucuya kaldırdığını yazmıştı ...
Genelde sebzelerimi pazardan alırıp bir kilo kadar alsamda hepsini biteremediğimiz için porsiyonluk bölüp pişirmek hem israf edilmemesi hemde elimin altında hazır olması açısından iyi oluyor...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
Pırasa ve damak zevkimize uygun ölçülerde havucu yıkadım pırasaları doğradım..
Kazıdığım havuçları tekrar yıkadıktan sonra fazla kalın olmuyacak şekilde dilimledim...
Pişireceğim miktarlarda poşete koydum dondurucuya kaldırdım...
Dondurucuya koyacağım gıdaları buradaki gibi poşetliyorum....


Pişireceğim zaman donducudan alıp sıvıyağ,sıcağa yakın su,salça ilave edip pişiriyorum...
Afiyet şifa olsun....


CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN


Hayırlı Cumalar arkadaşlar Cumamız mübarek olsun....