YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

EL AÇMASI BÖREK TARİFİ


Hayırlı Cumalar arkadaşlar hepimizin Cuması mübarek olsun....
Çayın yanına güzel bir börek var sırada benim gibi yufka açamayanların bile yapabileceği kolay bir börek...
Aslında mutfağa girdiğimde niyetim çayın yanına kolayca hazırlanan fırında gözleme yapmaktı...
Son andaki karar değişikliğiyle buradaki böreği sütsüz olarak yaptım...
Yani mutfağa gözleme yapmak için girdim börekle çıktım...
Böreğimizi nasıl yapmışım bakalım....
1 su bardağı ılık su
Bir çimdik yaklaşık yarım çay kaşığı maya
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Un 
Sıvıyağ
İstediğiniz iç harcı(ben patates,maydanoz ve çökelek karışımını kullandım)

Malzemelerle yumuşak bir hamur hazırladım... Biraz dinlendirdim....



Portakal kadar bezelere ayırdım....



Merdaneyle açtım..

Sıvıyağla yağladım kenarlarından içe doğru katladım...



Daha sonra üsten alta doğru katladım en son alttaki parçayıda üste katladım...
Bezelerin hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra yağı çekmesi için bir müddet beklettim...
İlk bezeden başlayıp tekrar açtım...
Hamura  yağ sürdüğümüz için açarken dışa doğru yağ sıçrayabiliyor...
Özelliklede parçaları ilk açmaya başladığımızda hamurları nazikçe açalım...  
                                      


Yumurta sarısı sürüp mayalanması için beklettim...
Pişirdim afiyet şifa olsun...




EV YAPIMI SNICKERS TARİFİ


Mutlu,huzurlu,sağlıklı,maddi manevi bol kazançlı bir hafta dilerim hepimize.....
Son zamanlarda blog dünyasında snickers fırtınası esiyor becerikli hatun Cahidem bu tarifin kaynağı...
Bende bu tarifi iki kere yaptım ilk yaptığımda tarifi yarım ölçü hazırladım baktım evdekiler pek beğendi ikinci sefer daha çok malzemeyle yaptım ve bazı malzemelerin miktarlarını biraz değiştirdim....
Tarifimize geçelim dilerseniz...
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı su
85 gram kaymak
70 gram tereyağı
5,6 damla limon suyu
1,5 su bardağı fındık fıstık karışımı
1 paket vanilin
200 gram bitter çikolata
Tavada yaptığım ve fotoğrafladığım karamellerim ilk defa yaptıklarım yani yarım ölçü olarak yaptıklarımdı....
Önce şekeri,limon suyunu ve suyu uygun bir tencereye koydum karıştırdım....

 Kaynamaya başlayınca kaşıkla hiç karıştırmadan yalnızca arada bir tavayı sağa sola sallayarak karışmasını sağladım bu esnada kaşık kullanmadım...



Şeker kaynadıkça rengi koyulaşmaya başlayacak...
Sütlü kahve rengini alınca içine tereyağını koydum eriyene kadar karıştırdım... 
Kaymağıda ekleyip eriyene kadar karıştırmaya devam ettim en son vailyayıda ilave ettim ocaktan aldım....
İçine fındık fıstık karışımını ilave ettim karıştırdım...
Yağlı kağıt serdiğim  küçük boy borcama karışımı boşalttım..
Yukarıdaki ölçülerle yaparsanız benim gibi kare borcam yeterli olabiliyor hatta bu borcam biraz büyük geliyor yarım ölçü yaparsanız daha küçük bir tepsi kullanmalısınız....
 
Karamellerimi dolapta bir gece beklettim ertesi gün bıçakla kestim.....
Kağıttan çıkarmakta zorlanınca dondurucuda biraz beklettim fazlada dondurmadım...
Dilimlediğim karamelleri benmari usulü eritip biraz beklettiğim çikolataya çatal yardımıyla buladım...
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye karamelleri dizdim...
Dolapta çikolatalar donana kadar bekledim...
Karamellerimiz servise hazır....
Bu fotoğraflarda ikinci kere yaptığım karamellerimden iki kare...
Ölçü daha çok olunca 24 cm lik seramik tencere kullandım..

 Borcamdaki karamellerimi bu tencerede hazırladım....

Yapacak olanlara kolaylıklar dilerim....
Afiyet şifa olsun....
Birde hediye çekilişini sizlerle paylaşmak istiyorum...


Hobim Efsane arkadaşımız güzel hediyeler dağıttığı çekiliş düzenlemiş katılmak isterseniz tık tık...




KREM ÇİKOLATA (ÇİKOLATALI SÜT REÇELİ)


Hepimize çok mutlu bir hafta dilerim...
 Artık paketli ürünlerin bir çoğundaki zararlı katkı maddelerini hepimiz biliyoruz....
Ürünleri elimize aldığımızda etiketlerinde o kadar şeyler yazıyorki yemeye korkuyoruz çok şükürki bu konuda daha bilinçli bir toplum oluyoruz...
Hazır gıdalar içinde en çok talep görenlerden biriside ekmeğe sürülen hatta kaşık kaşık yenen krem çikolata ama bu tarifi yaptığımdan beri Allah izniyle artık bizim eve hazır krem çikolata girmeyecek İnşaAllah...
Bizim ev halkı bu lezzeti sevdi dün gelen misafirlerimde tattılar ve çok beğendiler benimle aynı fikirdeler ve tarifi yayınlamamı bekliyorlar...
Tarifi sevgili Cahideden aldım nasıl yapmışım bir bakalım...
Bütün tariflerimde olduğu gibi bu tarifimindede ölçüyü az tutarak yaptım..
1 litre süt
yarım bardaktan biraz fazla şeker
yarım çay kaşığı kabartma tozu
65,70 gram bitter çikolata
Süt ve şekeri tencereye koydum kaynamaya bıraktım ...
Ara ara karıştırdım kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ettim bu esnada biraz köpürüyor...
Yaklaşık bir saat kadar sık sık karıştırarak cıvık muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim...



Küçük parçalara böldüğüm çikolatayıda ilave ettim ve altını kapattım karıştırarak çikolatanın erimisini sağladım...
Kıvamı,lezzeti güzel olsun ve içinde pütür kalmasın diye bir müddet daha karıştırdım..
Kavanoza döktüm soğuduktan sonra kapağını kapatıp dolaba kaldırdım.
Dolapta  biraz beklettikten sonra servise hazır...

*Krem çikolatayı yaparken karıştırmak için bazen tahta kaşık bazen plastik tel çırpıcı kullandım...
*Krem çikolatamız koyulaşmaya başlayınca kıvamını çok koyu yapmayın bekledikçe koyulaşıyor kıvamı koyulaşmaya başlayınca yanmaması için daha sık karıştırmak gerekiyor...
*Ben rondodan geçirdiğim fındıkları krem çikolatamı dolapta beklettikten sonra ekledim damak tadınıza göre ister  toz fındık isterseniz çok ince dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz...
*Fotoğrafta rengi koyu çıkmış rengi fotoğraftakinden biraz daha açık..
Afiyet şifa olsun...


ÇİKOLATALI KEK DİLİMLERİ


Hayırlı Cumalar dilerim tüm ziyaretçilerime Cumamız mübarek olsun...
Havalar soğumuyor bu sene kış gelmiyecek diye düşünürken soğuk kapımıza dayandı..
Ben kış mevsimini sevdiğim için şikayetçi değilim...
Dışarısı soğuk içerisi sıcacık olursa yanınızda sevdikleriniz varsa birde önemli bir derdiniz yoksa işte düğün bayram..
Bu tarifimi kalan kekleri değerlendirme amaçlı yapmıştım ama pek beğenilince bu tarif için kek yaptım..
Tarife geçmeden önce burada ve burada yaptığım güllü pastalarımla ilgili sorulan soruyu yanıtlamak istiyorum...
Pastaları nasıl süslediğim ve hangi aparatı kullandığımla ilgili gelen soruları dilim döndüğünce yanıtlayım......

Wilton krema sıkacağının duyuyla süslüyorum elimden geldiğince fotoğraflamaya çalıştım umarım yardımcı olabilmişimdir..
Bu fotoğrafta duyun iç kısmı...
Şimdi tarifimize geçelim dilerseniz....
Tarifimiz çok basit...
Genelde kek olarak buradaki kek tarifimi yaparım ama evde süt olmadığı zaman buradaki tarifimi uygularım....
Keki pişirdim soğuyunca dilimledim göz kararı parçalara kestim çok ince kesmemek gerekiyor çikolataya bularken parçalanabiliyor...


Benmari usulü erittiğim çikolataya kekleri iki çatal yardımıyla buladım yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim...
Dolapta çikolatanın donması için beklettim servise hazır..
Afiye şifa olsun...