YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ÇİLEK REÇELİ


Sağlıklı,huzurlu çok mutlu bir hafta dilerim hepimize...
Pazarda çilekler tezgahları doldurmaya başladı...
Bazı çilekler albenili durumdayken bazılarıda evrim değiştirmiş şekilleri tuhaf bir görüntü içindeler..
Elimden geldiğince iyisini güzelini almaya çalıştım..
Çileklerin birazınıda reçele yaptım..
Çok fazla kışında tüketecek kadar reçel yapmıyorum sadece yiyeceğimiz kadar yapıyorum..
Tarifimize geçelim dilerseniz...


Çilekleri ayıkladım yıkadım çok küçük olmıyacak şekilde doğradım tencereye bir sıra dizdim üzerini hafif örtecek kadar şeker ekledim...
Bir gece beklettim ertesi gün ateşe koydum üzerinde oluşan köpükleri aldım..
Reçel kıvamına yaklaşınca limon tuzu ekledim..
Bir müddet daha pişirdikten sonra ateşten aldım..
Çilekler dişe gelsin diye fazla pişirmedim..
Reçeli fazla koyu kıvama gelmeden ocaktan aldım durdukça kıvamı koyulaşıyor...
 Ilıyınca kaselere boşalttım soğuyunca kapaklarını kapatıp dolaba kaldırdım.. 
Afiyet şifa olsun..


7 yorum:

  1. ellerinize sağlık, lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Severim... bayılırımmm resim ve reçel muhteşem görünüyor ilkbaharı onurlandırdınız :)

    YanıtlaSil
  3. Sahiden de afiyet sifa olsun ne kadar guzel gorunuyor rengi ve parlakligi! Ellerine saglik...hayirli haftalar sana da...

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bayılırım reçele kahvaltılarımın vazgeçilmezi.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Çilek mevsimiyle birlikte reçeller de gün yüzüne çıktı. Bütün yaz yaptığım reçellerin hiç birisi kışa kalmıyor. Ne çok seviyoruz tatlıyı bir bilsen :)) tarifin değişik görünüyor. Ellerine sağlık afiyetle yensin..

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. bayıldım tariflerinize, takipteyim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler