YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

PİLELİ BÖREK,BÜZGÜ BÖREK TARİFİ


Hayırlı Cumalar,Cumamız mübarek olsun...
Çok pratik ve bir o kadarda lezzetli börek tarifim var..
Bu tarifi defalarca yaptım az malzemeli kolay bir tarif..
Tarifimiz şöyle
2 su bardağı yoğurt(ben ev yapımı yoğurt kullandım)
2 yumurta
3 yufka
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ



Yufka hariç bütün malzemeleri tel çırpıcıyla iyice karıştırdım..
Yufkanın bir tanesini tezgaha yaydım...
Sıvı karışımından yufkanın katlayacağım kenarlarına fırçayla sürdüm..
Dört kenarınada sürdükten sonra resimdeki gibi katladım..

Katladığım kenarların üzerlerine ve yufkanın tamamına sıvı karışımından sürdüm..



Yufkayı iki taraftan ortaya doğru toparlayarak büzüştürdüm...
Ortalama dört parmak genişliğinde kestim..
Yağladığım tepsiye dizdim..
Diğer iki yufkayada aynı işlemi yaptım kalan sıvı malzemeyi tepsideki böreklerin üzerine yaydım..
Isıtılmış fırında pişirdim...
*Dikdörtgen borcam tepsiye bu ölçüler tam geliyor..
*Büyük yumurta kullandığımda bazen hafif bir yumurta kokusu oluyor..
Afiyet şifa olsun..


6 yorum:

  1. Çok pratik bir börek acil misafirler için ideal eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. gerçekten hem çok pratik hem de leziz görünüyor,ellerinize sağlık.Yapılacaklar listesine aldım:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Acil çözüm gerektiğinde, ideal bir tarif.

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım böyle değişik sunumlara :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. kaç derecede pişşiriyoruz,

    YanıtlaSil
  6. Her fırının ısısı farklı benim fırınım midi fırın 150 ile 170 arası kontrollü olarak pişiriyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler