YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

DAMLA ÇİKOLATALI BEZE


Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir hafta dilerim hepimize....
Eskiden dışarıdan aldığım bezeleri uzun zamandır evde kendim yapıyorum hem sağlıklı hemde içerisinde ne olduğunu biliyorum...
Küçük değişiklerle daha şık sunum yapabilirim diye düşündüm bezelere damla çikolata ilave ettim...
Yakın bir zamanda misafirlerim gelecek yeniden yapıp kahvenin yanında ikram etmeyi düşünüyorum kısmetse...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
2 yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
Damla çikolata
Yumurta aklarını kuru,temiz ve derin bir kaba koydum hepimizin bildiği gibi içine toğlu iğne başı kadar bile yumurta sarısı karışmıyacak..
 Bir çimdik tuzla çırpmaya başladım köpüklenmeye başlayınca toz şekeri yavaş yavaş ilave ettim...
İyice katılaşınca içine duy koyduğum sıkma poşetine doldurdum..
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye sıktım üzerlerine birer tane damla çikolata koydum fırına koydum çok az ısılı fırında yaklaşık 1,5 2 saat kuruttum..
*Herkesin fırın ısısı farklı bu yüzden tam fırın ısısı ve saat veremiyorum..
Afiyet şifa olsun...




7 yorum:

  1. hem çok kolay, hemde güzel bir görünüme sahip. teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık . çok az ısı dersen 70-80 derecelik bir ısıdan mı bahsediyorsunuz . ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Evet 70,80 derecelik ısı yeterli oluyor..

      Sil
  3. İade-i ziyarete geldim. Blogunuzu çek sevdim. Bir daha ki beze yapışımda damla çikolatalı olarak ben de deneyeceğim. Takibe aldım. Sevgiler♥

    YanıtlaSil
  4. Yeni yılın sağlık, neşe, huzur, bolluk, bereket getirmesi dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. O kadar minik ve şirin görünüyorlar ki eminim tadı da lezzetli ve bi o kadar renklidir. Ellerinize sağlık.. http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Cevizlisini de deneyin bence güzel oluyor. Ben de kaç senedir yapmadım açıkçası. Yayıldığı için cesaret edemiyorum pek. Bu tarife göre tekrar deneyeyim.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için çok teşekkürler