YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

ÇİLEK REÇELİ


Sağlıklı,huzurlu çok mutlu bir hafta dilerim hepimize...
Pazarda çilekler tezgahları doldurmaya başladı...
Bazı çilekler albenili durumdayken bazılarıda evrim değiştirmiş şekilleri tuhaf bir görüntü içindeler..
Elimden geldiğince iyisini güzelini almaya çalıştım..
Çileklerin birazınıda reçele yaptım..
Çok fazla kışında tüketecek kadar reçel yapmıyorum sadece yiyeceğimiz kadar yapıyorum..
Tarifimize geçelim dilerseniz...


Çilekleri ayıkladım yıkadım çok küçük olmıyacak şekilde doğradım tencereye bir sıra dizdim üzerini hafif örtecek kadar şeker ekledim...
Bir gece beklettim ertesi gün ateşe koydum üzerinde oluşan köpükleri aldım..
Reçel kıvamına yaklaşınca limon tuzu ekledim..
Bir müddet daha pişirdikten sonra ateşten aldım..
Çilekler dişe gelsin diye fazla pişirmedim..
Reçeli fazla koyu kıvama gelmeden ocaktan aldım durdukça kıvamı koyulaşıyor...
 Ilıyınca kaselere boşalttım soğuyunca kapaklarını kapatıp dolaba kaldırdım.. 
Afiyet şifa olsun..


DEREOTLU SALATA


Yeni haftamız sağlıkla,huzurla geçer İnşaAllah...
Özellikle çay saati için lezzetli bir salata tarifim var...
Tarifimize geçelim dilerseniz..
Salatamı ölçü kullanmadan göz kararı yaptım..
Haşlanmış patates
Kornişon turşu
Salatalık
Yoğurt
Dereotu
Patateslerin kabuklarını soydum küçük küçük doğradım..
Turşuları,çok az salatalığı ve dereotunuda kesip bütün malzemeleri karıştırdım..
Afiyet şifa olsun...


ÇİKOLATALI BROVNİ


Hayırlı,huzurlu çok mutlu bir gün dilerim hepimize...
Bizim evde son zamanlarda iki gözde tarif var..
Birisi brovni diğeri elmas kurabiye...
İki tarifide defalarca yaptım bizim evin favori tarifleri oldular...
Şimdi tarifimize geçelim dilerseniz..
6 yumurta
300 gram şeker
300 ml süt
2oo ml sıvıyağ
360 gram un
15 gram kabartma tozu
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Sos için malzemeler..
160 gram bitter çikolata
14 yemek kaşığı su



Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek iyice çırptım...
Süt ve sıvıyağı ekledim çok az çırptım..
Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ekledim yumurtanın kabarıklığını öldürmeden çırparak karıştırdım..
Yağladığım dikdörtgen borcama hamuru döktüm..
Isıtılmış fırında 150 derecede yaklaşık 55 dakika pişirdim..
Fırını kapattım 5 dakika beklettim daha sonra fırının kapağını açıp 5 dakika daha beklettikten sonra fırından aldım...
 Her fırının pişirme süresi farklı siz kendi fırınınızın ısısna göre pişirin...
 Hamuru fırına koyunca çikolata sosunuda hazırladım ki sos soğuyup kıvamını bulsun..
 Sosu için 160 gram bitter çikolatayı 14 yemek kaşığı suyla tavaya koydum çok kısık ateşte arada bir karıştırarak çikolatayı erittim..
Çikolatanın tamamen erimesine yakın ocağın altını kapattım soğuyana kadar ara ara karıştırdım...
Fırından aldığım brovninin ilk sıcaklığı çıkınca çok fazlada soğutmadan dilimledim sosu kaşıkla üzerine gezdirdim..
Harika bir lezzet tavsiye ederim..
Afiyet şifa olsun...



ELMAS KURABİYE


Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize Cumamız mübarek olsun..
Son günlerde blogcanlarda favori olan elmas kurabiyeyi bende yaptım hemde bir değil bir çok defa evimizin sevilen tariflerinden oldu..
Sevgili Zelihadan aldım tarifi..
 Dışı kıtır içi yumuşak kurabiye tarifime geçelim dilerseniz...
 250 gr. tereyağı
 1 çay bardağı  pudra şekeri
 1 adet yumurta
 1 paketten biraz az kabartma tozu
 2,5 yemek kaşığı kakao
 Aldığı kadar un
 1 paket vanilya
  Kakaolu fındık ezmesi ( Piştikten  sonra  üzerine koymak için) Hazır ürün kullanmak istemiyorsanız burada tarifini verdiğim süt reçelini yada  burada tarifini verdiğim çikolata sosunu kullanbilirsiniz.... 
  Toz şeker ( Kurabiyeleri bulamak için )


 
   Geniş bir yoğurma kabına,oda ısısında yumuşamış tereyağını,yumurtayı ve pudra şekerini alıp karıştırdım...
   Un  haricindeki  diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırdım,
azar azar un ve kabartma tozunu ilave ettim...
  Hamur toparlanana kadar yoğurup yumuşak bir hamur elde ettim...
  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım toz şekere buladım yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim...
  Kurabiyelerin ortalarına parmağımla çukur oluşturdum ve önceden ısıttığım fırında pişirdim..

Kurabiyeler pişerken bazıları fazlaca kabarıyor çukur kısımlarına kaşıkla hafifçe deydimki çikalata koyacak yerler fazla kabarmasın..
Elinizle kurabiyeyi ellediğinizde hamur çökmüyor hafif sertse kurabiye pişmiş demektir...
 Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına  1 çay kaşığı çikolata koyarak servis yaptım.
Kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın kırılabilirler..
Afiyet şifa olsun..



PRATİK,LEZZETLİ BÖREK TARİFİ




Hayırlı,sağlıklı ve çok mutlu bir hafta dilerim hepimize...
Hem pratik hemde lezzetli bir börek tarifim var sırada..
Çökeleği ev halkından herkez sevmediği için eklemedim yalnızca patatesli yaptım....
Tarifimize geçelim dilerseniz....


1.Önce tencereyi hafif yağladım bir taneye yufkayı biraz buruşturarak resimdeki gibi tencereye serdim..
2.Haşladığım kabuklarını soyup rendelediğim patatesi yufkanın üzerine yaydım..
Kenardan taştırdığım yufkayla patateslerin üzerini kapadım..
3.Altı kısık ocakta tencereyi ara ara döndürerek böreğin altını pişirdim..
Böreğin üzerine hafif yağ gezdirdim böreği ters çevirdim yağı az gelirse tencerenin kenarından az  yağ dökebilirsiniz ...
4.Diğer tarafıda pişince böreğimiz servise hazır..

Bunlarda burada tarifini verdiğim kardan adamları yaptıktan sonra kalan kremayla yaptığım truflarım..
Şimdilik benden bu kadar selametle kalın...