YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

MİRAÇ KANDİLİ


Kandilimiz mübarek olsun Rabbim layıkıyle geçirmeyi bizlere nasip eylesin...


KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI


Hayırlı,sağlıklı,huzurlu bir gün dilerim hepimize...
Mübarek üç aylara girdik Rabbim bu günlerin kıymetli bilerek geçirmeyi bizlere nasip eylesin..
 Zeynep hanımın bloğunda görüp denediğim bir tarif var sırada..
Acılı yemekleri yiyemediğim için ben acı eklemedim... 
Evdekilere salatayı tattırdım fikirlerini sordum herkes ayrı bir fikir beyan etti sizde denerseniz fikrinizi paylaşırsanız sevinirim..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
Közlenmiş patlıcan
Sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Domates salçası
Tuz
Sıvıyağ
Yapılışı:
Çok az sıvıyağda salçayı hafif kavurdum...
Közlenmiş patlıcanı ve ince ince kıyılmış sarımsağı ekledim...
Salçanın kokusu çıkana dek 2-3 dakika kadar kavurdum...
Tuzu attım kıydığım yeşillikleride ilave ettim...
Ocağın altını kapattım salatamız servise hazır...
Afiyet şifa olsun..




DONDURMA KURABİYE


 Hayırlı sağlıklı bir gün dilerim hepimize..
Cahide bacımda görüp denediğim bir tarif var sırada tereyağ ve vanilyanın buluşmasından olsa gerek nefis bir kokusu var bu kurabiyelerin..
Buyrun tarifimize geçelim...
150 gr. tereyağı
1 çay bardağısıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Un
 Oda ısısında yumuşamış yağı 1.5 bardak unla beraber iyice karıştırdım...
Sıvıyağı, yumurtayı, pudra şekerini ve nişastayı ekleyip karıştırdım...
 Kabartma tozu, vanilya, aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yaptım... 
Son olarak damla çikolatayı da ekleyip yoğurdum... 
Hamurun kıvamını iyi ayarlamak gerekiyor çok yumuşak olursa yayılır. 
Hamurdan dondurma kaşığıyla alıp şekiller verdim...
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye kaşık yardımıyla kurabiyeleri dizdim. 
Hamuru hızlı bir hareketle kaşıktan bıraktım ki, üzerinde bu şekiller oluşsun...
200 derecede çok iyi ısınmış fırına kurabiyeleri koydum, ısı ayarını 170′e düşürdüm...
 Hamur kabarmaya başladığı zaman, ısıyı 140 a düşürdüm.
Pembeleşmesine müsade etmeden fırından aldım...

Plastik dondurma kaşıklarıyla bu şekil elde edilmiyor...
 Afiyet şifa olsun.


YAZ TÜRLÜSÜ



Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize..
Hem mübarek üç ayların hemde Cumamızın hayırlara vesilesi olmasını dilerim..
İnşaAllah mübarek günleri layıkıyle dolu dolu geçirmeyi Rabbim nasip eylesin..
İbadetimiz,şükrümüz çok olsun İnşaAllah..

Türlüyü severim hem pratik,sağlıklı ve kolay bir yemek..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
2 tane patlıcan
3 tane biber
1 baş kuru soğan
4 tane küçük domates
3 tane patates

1 kaşık salça
Sıvıyağ
Patlıcanların kabuklarını alacalı soydum doğradım tuzlayıp acısının çıkması için beklettim...
Biberleri ve kabuklarını soyduğum patatesleride doğradım...
Domateslerin kabuklarını soyup doğradım..
Soğanları minik minik kesip sıvıyağda hafif kavurdum...
Patlıcan,biber ve patatesleri ekleyip hepsini biraz kavurdum...
Domatesleri ardından salçayı ekleyip biraz daha kavurup sıcak su ekledim..
Pişmesine yakın tuz ekledim...

Yemeğimiz pişince altını kapattım..
Çabuk pişen bir yemek olduğu için suyu çok fazla koymamakta fayda var...
Afiyet şifa olsun..