YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

EV YAPIMI KAYMAK TARİFİ


Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir gün dilerim hepimize..
Uzun zaman önce Cahide bacımın sitesinde süt kaymağından  krema tarifi görmüştüm..
Bende süt kaymaklarını dondurucuda biriktirmeye başladım..
Daha sonra Yeşim hanımın sitesinde ev yapımı kaymak tarifini gördüm..
Kendisi süt kreması kullanmıştı..
Ben süt kreması yerine dondurucuda bekleyen kaymağı kullandım..
Allahın izniyle bundan sonra süt kaymaklarını böyle değerlendirmeyi düşünüyorum hem hafif hemde sağlıklı bir lezzet elde ediyorum..
Bu tarifle iki kere kaymak yaptım birinde buğday nişastası diğerinde mısır nişastası kullandım ikiside çok güzel oldu...
Bir paket süt kreması 200 gram bende bu ölçüyü baz alarak evdeki süt kaymağını ölçerek kullandım..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
230 gram kaymak
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Süt kaymağını dondurucudan çıkardım erimesini bekledim uygun bir tencereye koydum..
Sütü ve nişastayı ilave ettim..
Tel çırpıcı ile iyice karıştırdım..
Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim kaynayınca ateşten aldım borcam tencerenin kapağına döküp yaydım.. 

Sıcakken temiz buzdolabı poşetini tabaktaki kaymağın üzerine serdim elimle hafif bastırarak yapıştırdım oda ısısında soğumaya bıraktım daha sonra dolaba kaldırdım..
Soğuduktan sonra poşeti aldım kaymağımız kullanıma hazır..
Afiyet şifa olsun...
Kısa bir mola,Eylül ayında sağlık,sıhhat,afiyetle görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın...




RAMAZAN BAYRAMI


Bayramınız mübarek olsun...
Bayramı bayram gibi geçirmemiz dileğiyle..


KIYMALI PATLICAN YEMEĞİ



Hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir hafta dilerim hepimize...
Ramazanın bitimine sayılı günler kaldı Rabbim bu mübarek günlerin hürmetine bizleri af eylesin sıkıntı çeken müslüman kardeşlerimize yardım etsin..
                                         Yemeğimizin fırına girmeye hazır hali
İftar sofrasına kıymalı patlıcan yaptım malzemelerine ve yapım aşamalarına geçelim dilerseniz..
200 gram kıyma
2 tane domates
1 baş küçük soğan
Sıvıyağ
Salça
3 orta boy kemer patlıcanı
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Kıyma ve doğranmış soğanı az sıvıyağda kavurdum indirmeye yakın göz kararı salça ekledim..
Pişirmeye devam ettim daha sonra karabiber ve kimyon ilave ettim biraz daha ocakta tuttuktan sonra aldım ..
Patlıcanları alacalı soydum dilimledim tuzlu suda beklettim yıkadım suyu süzülünce kızarttım..
Uygun tepsiye önce patlıcanları üzerine kıymayı en son kabuklarını soyduğum minik doğradığım domatesi ilave ettim ..
Sıcak suda salçayı erittim yemeğin üzerine gezdirdim  sıcak fırında suyu koyulaşıp üzeri hafif kızarana kadar tuttum..
Yemeğimiz hazır afiyet şifa olsun...


BEYAZ ÇİKOLATALI MOUSSE


Hayırlı Ramazanlar hayırlı Cumalar dilerim cümlemize...
Rabbim ibadetlerimizi kabul günahlarımızı af eylesin..
İçinde bulunduğumuz günlerin hürmetine müslüman alemine yardım etsin..
Gazzede,Suriyede bizim bildiğimiz ve bilmediğimiz yerlerde yaşanan vahşetin en kısa zamanda sona ermesini nasip eylesin..
İnsanlıktan nasibini almamış varlıkları Rabbim ıslah eylesin (Amin)..


Özellikle yazın yenebilecek pratik,hafif tatlı varifim var..
Sevgili Yeşimin sayfasından görüp denedim..
Malzemelerimz...
1 su bardağı soğuk süt
1 poşet sade şanti
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 küçük limon kabuğu rendesi
2,3 damla limon suyu
4/1 su bardağından biraz fazla çikolata
1 paket vanilin
Çikolatayı benmari usulü erimeye bıraktım..
Diğer malzemelerin hepsini derin bir karıştırma kabına koydum önce düşük sonra yüksek ayarda kabarana ve koyulaşana kadar çırptım..
Eriyen çikolatayı sıcak halde karışıma ekledim iyice karışana kadar çırptım..
Kuplara paylaştırdım..
Arzuya göre süsledim..
Afiyet şifa olsun..