YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

DAMLA ÇİKOLATALI BEZE


Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir hafta dilerim hepimize....
Eskiden dışarıdan aldığım bezeleri uzun zamandır evde kendim yapıyorum hem sağlıklı hemde içerisinde ne olduğunu biliyorum...
Küçük değişiklerle daha şık sunum yapabilirim diye düşündüm bezelere damla çikolata ilave ettim...
Yakın bir zamanda misafirlerim gelecek yeniden yapıp kahvenin yanında ikram etmeyi düşünüyorum kısmetse...
Tarifimize geçelim dilerseniz...
2 yumurta akı
Yarım çay bardağı toz şeker
Damla çikolata
Yumurta aklarını kuru,temiz ve derin bir kaba koydum hepimizin bildiği gibi içine toğlu iğne başı kadar bile yumurta sarısı karışmıyacak..
 Bir çimdik tuzla çırpmaya başladım köpüklenmeye başlayınca toz şekeri yavaş yavaş ilave ettim...
İyice katılaşınca içine duy koyduğum sıkma poşetine doldurdum..
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye sıktım üzerlerine birer tane damla çikolata koydum fırına koydum çok az ısılı fırında yaklaşık 1,5 2 saat kuruttum..
*Herkesin fırın ısısı farklı bu yüzden tam fırın ısısı ve saat veremiyorum..
Afiyet şifa olsun...




PORTAKAL KABUKLU SÜTLAÇ TARİFİ



 Hayırlı Cumalar dilerim hepimize Cumamız mübarek olsun..
Rabbim bu mübarek günün hürmetine bizleri af eylesin..
Daha önce burada tarifi verdiğim limonlu sütlaçtan sonra portakal kabuklu sütlaç yaptım özellikle kokusu çok hoşuma gitti..
Meyveli sütlü tatlıları,kekleri ve pastaları çikolatalı olanlardan daha çok seviyorum...
Tarifimize geçelim dilerseniz..
500 ml süt
1,5 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
180 gram tozşeker
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı.
Önce pirinci az suyla kısık ateşte pişirdim,daha sonra uygun bir tencerenin içine sütü koydum süt ısınınca şekeri ekleyip karıştırdım.
Pirinci ekledim daha sonra portakal kabuğu rendeside sütün içine ilave edip karıştırdım... 
Az suyla açtığım nişastayıda sütün içine karıştıra karıştıra ilave ettim çok fazla koyulaştırmadan pişirdim...
Sütlacı kaselere paylaştırdım soğuyunca servise hazır..
Afiyet şifa olsun...


PUF PUF MAYALI POĞAÇALAR


 Sağlıklı,huzurlu bir gün dilerim hepimize...
Yeşim hanımın sayfasında bu tarifi görünce denemeden geçemedim iyiki denemişim çok beğendim..
Tarifi defalarca yaptım her seferinde çok güzel oldu..
Sizde ağızda dağılan puf puf mayalı lezzetler istiyorsanız mutlaka deneyin..
Ben tarifi yarım ölçü yapıyorum yazdığım malzemelerin yarısını kullanıyorum...
Tarifimize geçelim dilerseniz...

1 çay bardağı şeker
2 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
Bir çimdik tuz
1 paket yaşmaya
 Yapılışı.
Ilık suyun içinde mayayı erittim..
Yumurtanın bir tanesinin sarısını ayırıp diğer malzemeleride ekleyerek yumuşak hamur yaptım..
Ilık ortamda mayalamaya bıraktım..
Mayalanan hamurdan iri mandalina kadar parçalar aldım elimle yuvarlayıp pürüzsüz yuvarlaklar elde ettim..
Yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim..
Tepsi mayası gelene kadar beklettim...
Az şeker karıştırdığım yumurta sarısını poğaçaların üzerine dikkatlice sürdüm susam ve çörekotu serptikten sonra yaklaşık 200 derece ısıttığım fırına koydum ortalama 15,20 dakika kadar sonra fırının ısısını biraz düşürdüm...
Afiyet şifa olsun..
Sağlıcakla kalın..





MEYVELİ,ÇİKOLATALI PAMUK KEK

Hayırlı Cumalar dilerim hepimize Cumamız mübarek olsun..
Kek yapmayıda yemeyide çok seviyorum kakaolu,çikolatalı keklerden ziyade meyveli kekleri daha çok seviyorum..
Özelliklede kuru kayısı ve kuru üzüm keke çok hoş bir lezzet veriyor..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm
5,6 tane kuru kayısı
2 mandalin kabuğu rendesi
Damla çikolata
Yumurta ve şekeri koyu bir kıvam alana dek çok iyi çırptım..
Süt ve sıvıyağıda ilave edip çok az çırptıktan sonra un,vanilin ve kabartma tozunu ekledim karışacak miktar kadar çırptım..

Yağladığım kek kalıbına döktüm.. 
Kuru üzüm,minik minik doğradığım kuru kayısıyı,mandalin kabuğu rendesini kalıptaki hamura ilave ettim damla çikolatayıda ekleyip kaşıkla hafif karıştırdım..
Isıtılmış fırında pişirdim...
*Bizim evde meyveli kekleri herkez sevmediği için hamuru kalıba döktükten sonra kuru meyveleri hamurun bir bölümüne ekliyorum kalan kısmına yalnızca damla çikolata ekleyip çikolatalı yapıyorum..
*Kuru üzüm ve kuru kayısıyı beş dakika kadar suda beklettim yıkayıp suyunu süzdükten sonra kullandım bir dahaki sefere suda bekletmeden kullanmayı düşünüyorum...

*Kekleri pişirip ılıyınca veya soğuyunca kalıptan çıkarırım bu kez soğumadan çıkarmaya kalktım hem sıcağın birazda meyvelerin kalıba yapışmasıyla görüntü bozuldu bende çikolata sos ve hindistan ceviziyle görüntüyü düzelttim..
Afiyet şifa olsun..