YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir hafta dilerim hepimize..
Uzun yıllardır yaptığım tatlı tarifim var sırada..
Yalancı tavuk göğsü hem pratik hemde evde bulunan malzemelerle yapılabilecek bir tatlı..
1 litre süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Çikolata sosu:
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tepeleme nişasta
1 kahve fincanı toz şeker
2 tatlı kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı dolusu damla çikolata
Muhallebi için süt,un,nişasta ve şekeri tencereye koydum karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirdim..
Tereyağ ve vanilin ekleyip mikserle çırptım..
Kaselere boşalttım..
Sosu için terevağ ve damla çikolata hariç malzemeleri karıştırarak pişirmeye başladım kıvam bulmaya başlayınca tereyağ ve damla çikolatayı ilave ettim...
Ocaktan aldım...
Ara ara karıştırdımki kabuk tutmasın..
Ilıyınca soğuyan muhallebinin üzerine yaydım..
Tatlıyı biraz dinlendirdikten sonra servise hazır..
Afiyet şifa olsun..


FIRIN POŞETİNDE SOSLU BİFTEK TARİFİ


Hayırlı,sağlıklı çok mutlu bir gün dilerim hepimize..
Pratik ve lezzetli yemekleri seviyorum...
Yeşim hanımın sayfasında poşette pirzola tarifini görünce tarifi biraz değiştirerek uyguladım lezzetli bir yemek oldu..


Tarifimize geçelim dilerseniz..
5 dilim dana biftek
6 adet patates
2 tane havuç
1 baş soğan
Sos malzemesi
1 fincan sıvıyağ
1 yemek kaşığı kekik
1 çay kaşığı karışık baharat (Mevsim markette poşette satılan baharat karışımını kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
İlk olarak sos malzemelerini karıştırdım..
Patateslerin kabuklarını soydum dörde böldüm..
Havuçların kabuklarını kazıdım iri parçalara böldüm..
Kuru soğanında kabuklarını soydum doğradım..
Etleri ve sebzeleri fırın poşetinin içine koydum poşetin ağzını iyice kapatıp poşeti sağa sola hareket ettirerek malzemelerin sosla karışmasını sağladım..
10,15 dk kadar dinlendirdim yeni bir fırın poşetini çok az unla buladım..
Et ve sebze karışımını yeni poşetin içine dikkatlice yaydım..
Toplu iğne ile iki,üç yerden deldim..
Isıtılmış fırında pişirdim..
*Dana biftekleri kasabınıza ince olacak şekilde dövdürmenizi tavsiye ederim benim etlerim biraz kalındı bu yüzden biraz geç pişti...
*Fırın poşetinde yemek yaparken kullanma talimatlarına uyarım...
Afiyet şifa olsun...