YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

FIRINDA YOĞURT NASIL MAYALANIR


Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize,Cumamız mübarek olsun..
Uzun zamandır yoğurdu evde kendim mayalıyorum...
Hepimizin bildiği klasik usulde mayalıyordum taki fırında yoğurt mayalamayı görene kadar..
Aslında daha öncede nette fırında yoğurt mayalandığını görmüştüm ve denemiştim nedendir bilmem tatlı bir yoğurt elde etmiştim iyisimi eski usül devam edeyim demiştim...
Nefis yemek tarifleri sitesinde tarifi tekrar okuyunca  birde yayınlanmış resimi gürünce tekrar deneyim dedim iyikide denemişim..
Artık yoğurdu sürekli fırında mayalıyorum sarıp sarmalama derdi yok,yoğurt kavanozları veya tencere tezgahın üzerinde yer kaplamıyor kısacası çok pratik..
Mandıradan aldığım sütü kaynatıyorum uygun sıcaklığa gelince mayalıyorum ısıtmadığım soğuk fırına kavanozların kapaklarını kapatmadan koyuyorum....
Fırın gündüz bana lazım olduğu için genelde mayalama işini geceye bırakıyorum gece geç saatte fırına koyuyorum sabah fırından alıyorum...
Mayalanan yoğurtları çok sarsmadan fırından alıp  kapaklarını kapatıyorum  dolaba kaldırıyorum..
Ortalama on iki saat veya bir gün beklettikten sonra tüketiyorum..
Ben yoğurdumu midi fırında mayalandırıyorum...
Yaz mevsimde mayalandırma sürenin daha kısa olması gerektiğini düşünüyorum bakalım deneyip görüceğiz kısmetse...
Afiyet şifa olsun..


FİNCAN TATLISI


Yeni haftamız sağlıklı,hayırlı olsun İnşaAllah...
Nefis yemek tariflerinde görüp yaptığım pratik,hafif bir o kadarda kolay bir tarif fincan tatlısı..
Denemenizi tavsiye ederim malzemeleri az,yapımı kolay bir tatlı son günlerde bizim evin favorisi..
Yapımına geçelim dilerseniz...

500 ml süt
50 gram un
75 gram şeker
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilin
Hindistan cevizi
Renkli yapmak isterseniz vişne reçeli 
Uygun bir tencereye un ve şekeri koydum hafif karıştırdım,sütüde ekledim tel çirpıcıyla karıştırarak göz göz olana dek pişirdim...
İndirmeye yakın tereyağını ekleyip karıştırmaya devam ettim en son vanilide ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan aldım..
Suyla çalkaladığım kahve fincanlarına muhallebiyi paylaştırdım..
Tatlılar oda ısısına gelince dolaba kaldırdım..
Uygun bir kasenin içine hindistan cevizini koydum...
Tatlılar iyice soğuyup dinlenince dolaptan aldım..
Fincandan çıkardığım tatlıları hindistan cevizine buladım..
Renkli yapmak isterseniz hindistan cevizine biraz vişne reçeli ekleyin..
Afiyet şifa olsun...