YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

AĞIZDA ERİYEN TARÇINLI KURABİYE



Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize Cumamız mübarek olsun..
Hamur işi yapmayıda yemeyide çok seviyorum ah birde uzmanlar çıkıp hamur işleri,tatlılar çok faydalı gönlünüzce doya doya yiyebilirsiniz deseler pek bir mutlu olacağım:)))))
Yaş ilerledikçe ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler duydukça beslenmeme dikkat ediyorum hamur işlerinide kararında yemeye çalışıyorum..
Aslında her konuda olduğu gibi beslenmemizdede dengeli olmak en iyisi..
Ağızda eriyen kurabiye tarifimize geçelim dilerseniz...
125 gram tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nişasta 
1 çimdik kabartma tozu
Un
Üzerine:
Pudra şekeri
Tarçın
Oda ısında yumuşayan tereyağ ve diğer malzemelerle mutfak makinemde kurabiye hamurumu hazırladım...
Hamurdan parçalar aldım yuvarlayıp rulo haline getirdim verev kestim yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim..
Isıtılmış fırında pişirdim..
Fırından aldığım kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca bir kasede  çok az tarçın karıştırdığım pudra şekerine kurabiyeleri bulayıp uygun bir tabağa dizdim...
Afiyet şifa olsun selametle kalın...


KIŞLIK DOMATES SOS TARİFİ



Sağlıklı,huzurlu çok mutlu bir hafta dilerim hepimize..
Artık yaz mevsimine veda ediyoruz son kışlık domateslerimi geçen hafta yaptım ...
Bu yaz iki türlü domates sos hazırladım...


İlk domates sosumu püre olarak hazırladım...
Daha sonraki soslarımı aşağıda tarifini vereceğim şekilde hazırladım ve daha çok beğendim..
Makarna sosu,menemen ve daha bir çok yerde kullanabileceğimiz tarifimize geçelim dilerseniz..

Tarla domateslerimi güzelce yıkayıp kabuklarını soydum küçük küçük doğradım..
Uygun bir tencereye koydum altı çok harlı olmayan ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başladım..


Göz kararı ölçüde yeşil biberleride yıkadım ayıklayabildiğim kadar tohumlarını ayıkladım..
Biberleride küçük küçük doğradım..
Domateslerin pişmesine ve suyunun yavaş yavaş azalmasına yakın biberlerin pişme süresinide hesaplayarak biberleri domateslere ilave ettim...
Ara ara karıştırmaya devam ettim..
Biberler pişip sos kıvamını bulmaya başlayınca göz kararı tuz ilave ettim..
Domates sos hazır olunca ocağı kapatmadım sosumuz yavaş yavaş kaynarken uygun bir kaseye yeni kullanılmamış sıfır kavanoz kapaklarını koydum kaynattığım sıcak sudan kaseye ilave döktüm..
Ayrıca sosları koyacağım kavanozlarada kaynattığım sıcak sudan yarısını geçecek kadar koydum.. 
Bir bezle tuttuğum kavanozu içindeki sıcak suyla her tarafına değecek şekilde çalkalayıp suyu boşalttıp süzdürdüm böylece kavanozları steril ettim..
Ocaktaki sostan kavanoza koydum sıcak suyun içinden aldığım sıfır kapağın suyunu silkeleyip kavanozumu sıkıca kapattım temiz mutfak havlusunun üzerine ters çevirdim..
 Bütün kavanozlarımı hazırladıktan sonra soğumaya bıraktım..
































Kavanozlar çok iyi soğuyana kadar beklettim daha sonra kavanozları düzelttip dolaba kaldırdım..
*Kavanozları ters çevirip koyduğumuzda sızdırmıyorsa ve soğuyup düzeltiğimizde kapakları içe çökmüşse soslarımızda sıkıntı görünmüyor demektir...
İki senedir bu yöntemi uyguluyorum çok şükür bir problem yaşamadım şuda varki benim soslarım kış mevsiminin yarısına gelmeden bitiyor..
Soslarla,konservelerle ilgili bilgisi olan arkadaşlar kendi tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
*Kavanozları ve kapakları steril etmek için sıcak suyla uğraşırken yanmamak için aman dikkat diyorum..
*İki yaz öncesine kadar domates soslarımı konserve yapmaz dondurucuda saklardım sevgili Yeşim hanımın sayfasındaki tarifi gördüğümden beri artık çoğunlukla soslarımı bu şekilde hazırlıyorum..
Konserve ürünlerden birazcık korkuyorum galiba o kadar çok zehirlenme haberleri duydumki sizede tavsiyem sos,yemek kısacası konserve hazırlarken ve tüketirken dikkatli olmanız...
Rabbim şifa içinde tüketmeyi cümlemize nasip eylesin..
Selametle kalın...


ÇİKOLATALI MOUSSE PASTA



Cumamız mübarek olsun Rabbim bu mübarek günün hakkını vererek geçirmeyi bizlere nasip eylesin..
Uzun zaman oldu yazmayalı ama bu zaman zarfında boş durmadım yeni tarifler denedim hayatımızı kolaylaştıracak pratik bilgiler edindim Allahın izniyle sizlerle paylaşacağım İnşaAllah.. 
Bloğumla ilgili sevindiğim bir nokta varki uzun zamandır yeni bilgiler ve tarifler paylaşamamış olmama rağmen her gün yüzlerce kere tıklanması sayfamı yalnız bırakmayan ziyaretçilerime çok teşekkür ederim...




Pastamın tarifini buradaki siteden aldım özellikle kremayı çok beğendim..
Pastayı ufak tefek değişiklikler uygulayarak yaptım..
Tarifimize geçelim dilerseniz..
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 
2 su bardağından çok az eksik un
Mousse Kreması İçin:
180 gram bitter çikolata

Çeyrek su bardağı süt
55 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
200 ml soğuk krema

Süslemek için: 
Damla çikolata 
Antep fıstığı
Pembe damla çikolata
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri koyu kıvam alana rengi açılana dek mutfak şefinde uzun süre çırptım.. 
 Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip tel çırpıcı ile karıştırdım.
 Sıvıyağ ile yağlanmış dikdörten borcama hamuru döktüm keki fırına koydum...

Kek fırında pişerken sıvı kremayı krem şanti kıvamına gelene kadar çırptım dolaba kaldırdım..
 Kek piştikten sonra fırının ısısını kapatıp beş dakika kadar fırının kapağını açık beklettim...

Daha sonra keki fırından aldım hemen hemen bütün hamur işlerinde bu tekniği uygularım...
Keki soğumaya bıraktım..
Krema için,uygun bir kaba çikolata,süt,tereyağını koydum benmari usülü eritmeye başladım...
 Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısını da ilave ettim ve çırpma teli ile karıştırmaya devam ettim....
 Eriyen çikolatalı karışımı ılımaya bıraktım.

Ilıyan sosu dolabta bekleyen çırptığım kremaya karıştırarak ilave ettim..
 Hazır olan mousse kremamı biraz daha koyulaşması için dolapta koydum..

Daha sonra kekin üzerine yaydım.
 Pastayı buzdolabında dinlenmeye bıraktım...
 Dinlenen pastamı damla çikolatalarla ve antep fıstığıyla süsledim....

Afiyet şifa olsun selametle kalın...