YA RABBİM VATANIMIZI KORU İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIN ŞERRİNDEN MUHAFAZA EYLE.
ALLAHIM EZANLARIMIZI DİNDİRTME,BAYRAĞIMIZI İNDİRTME,GÜZEL ÜLKEMİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERME ..
AMİN AMİN AMİN

OTLU GÖZLEME


Hayırlı,sağlıklı ,huzurlu bir hafta dilerim hepimize..
Yemek tarifi proğlarımı fırsat buldukça seyrederim...
Yine bir yemek proğramında Nurselin mutfağında seyrettiğim bir tarif sizde videoyu izlemek isterseniz tık tık..
Oklavayla yufka açma konusunda çok becerikli değilim gözlemeleri yaparken ağırlık olarak merdane kullandım..
Lezzetini pek beğendim hadi buyrun tarifimize geçelim..

Un
Ilık su
tuz 
Haşlanmış rendelenmiş patates
Kıyılmış maydanoz
Lor 
Sıvıyağ
Un,tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırladım..
Dinlenmesi için bir kenara bıraktım üzerini nemli bezle örtüm..
Bende bu arada içini hazırladım..
Haşlayıp kabuklarını soyduğum patatesleri rendeledim üzerine minik minik kıydığım maydanozları ve loru ekleyip karıştırdım..
Bezeler hazırladım üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bıraktım..
Bezeler bir süre dinlendikten sonra un serperek açabildiğim kadar açtım..
Sıvıyağla üzerini yağladım..
Açtığım yufkanın üzerine iç harçtan serptim..
Rulo yaptım kendi etrafında burarak gül böreği şekli verdim..
İlk yaptığım rulodan başlayarak fazla zedelemeden merdaneyla açtım.. 
 Yapışmaz tavada az yağ kullanarak gözlemeleri önlü arkalı pişirdim..

Ben hamurumu dört bardak undan hazırladım altı beze elde ettim...
Dört bezeyi yaklaşık yarım saat dinlendirerek açtım kalan iki bezeyi yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra açtım daha kolay açıldığını fark ettim...
Önümüz yaz çok sıcak havalarda bir saat dinlendirmek hamur ekşitirmi bilemem bu konuda temkinli olmakta fayda var...
Afiyet şifa olsun...





ÇİLEK ÇİKOLATA SOSLU BROVNİ



Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize Cumamız mübarek olsun...
Uzun bir aradan sonra yeniden merhaba,bizim mutfakta tatlılara,hamur işlerine tam gaz devam ediliyor..
Bazen düşünüyorumda benim çocukluğumda hamur işleri,tatlılar bu kadar sık ve değişik lezzetlerde yapılmazdı..
Şimdilerde dışarıda satılan o kadar çok çeşit varki...
Elimden geldiğince dışarıdan alıp tüketmemeye evde hazırlamaya çalışıyorum..
Bu lezzetlerden biriside bizim evde severek yenilen sizlerede yapmanızı tavsiye ettiğim brovni....
Aslında brovniyi çilekli çikolata sosla yapmamın nedeni dolabta bir süredir bekleyen çilekli çikolatayı değerlendirmekti....
İyikide yapmışım lezzeti pek sevildi iki gün önce tekrar yapıldı...
Meyveli tatlar bana daha hafif ve lezzetli gelir,evde herkezin damak tadını düşünerek brovninin yarısını bitter çikolata soslu diğer yarısınıda çilek çikolata soslu yaptım....
Tarifimize geçelim dilerseniz...



6yumurta
250gram toz şeker
300 ml süt
200 ml sıvıyağ
360 gram un
15 gram kabartma tozu
25 gram kakao
Çilekli çikolata sosu için:
100 gram çilekli çikolata
5 yemek kaşığı su
Bitter çikolata sosu için:
80 gram bitter çikolata
7 yemek kaşığı su
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek iyice çırptım...
Süt ve sıvıyağı ekledim çok az çırptım..
Unu,kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ekledim yumurtanın kabarıklığını öldürmeden çırparak karıştırdım..
Yağladığım dikdörtgen borcama hamuru döktüm..
Isıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişirdim....
Fırını kapattım 5 dakika beklettim daha sonra fırının kapağını açıp 5 dakika daha beklettikten sonra fırından aldım...
Hamuru fırına koyunca çikolata soslarınıda hazırladım ki sos soğuyup kıvamını bulsun..

Çilekli çikolatayı küçük parçalara böldüm bir tavaya koydum suyuda ilave ettim ocağın en küçük gözünde kısık ateşte karıştırarak çikolatayı erittim su ve çikolata güzelce karışınca ocaktan aldım...
Ara ara karıştırarak soğumasını bekledim..
Ayrı bir tavada bitter çikolata sosunuda aynı şekilde hazırladım..
Çikolata soslarını hazırlarken dikkatli olmak gerek çikolata kolayca tavaya yapışabiliyor özelliklede meyveli çikolatalar..
Fırından aldığım brovninin ilk sıcaklığı çıkınca dilimledim tepsinin yarısına bitter çikolata sosunu diğer yarısınada çilek çikolata sosunu yaydım..
Afiyet şifa olsun...